söndag 24 juni 2012

SpringvagnJag (vi) är lite sugna på att så småningom skaffa en ny springvagn föresten. Vår hybridvariant har fungerat jättebra, men nu när Sixten är lite tyngre skulle det känns bra med en ännu lättare variant. Några tips? Någon som har en till salu? Jag (vi) har testat två springvagnar förutom vår egen Teutonia Spirit S3. Mountain Buggy Terrain och Chariot Cx. Av dem gillade jag (vi) terrainen bäst, dels för att den var mest lättsvängd och dels för att den, även om den är relativt stor, är någorlunda smidig i vardagen. Och så är den överlägset snyggast. Men det finns ju andra som säkerligen också är bra. Babyjogger Performance hamnar nästan alltid högst i olika joggingvagntester, men på både den och Babyjogger FIT går framhjulet endast att ha i låst läge vilket gör att den blir bökig i vardagen (Tycker vi som är vana vid en vagn som svänger på en femöring eller hur man nu brukar säga.). Babyjogger Summit XC skulle dock kunna vara något. Vi kommer förmodligen att även skaffa en sulky för mer vardagsanvändande, men det är bra om joggingvagnen också fungerar att exempelvis åka buss med och är lättsvängd i butiker. Då vi är olika långa är det även en fördel om handtagets höjd är justerbart, men det är inget måste. Vilket en handbroms dock är. Så, ge mig tips och säljerbjudanden nu! :)

11 kommentarer:

anneliten sa...

Vilka underbara tider det är! Inte fanns det joggingvagnar när mina pluttor var små (mid-90:s). Inte vad jag minns i alla fall. Men å andra sidan hade jag inte blivit biten av löpning ännu.

Lisa Flink sa...

Hej Andrea!
Vi har en Mountain Buggy Terrain och är jättenöjda med den. Fördelarna är som du säger att man kan välja att ha hjulet i låst läge när man springer och i olåst läge när man är på stan osv. Sen är den otroligt lätt att packa i bil eftersom hjulen är lättmonterade. Jag kan rabbla upp fler fördelar som fullt liggläge, fempunktsbälte, snygg design, två flaskhållare, nät i korgen under, justerbart handtag med handbroms, möjlighet att låsa hjulet på olika sätt mm. Det enda negativa är att däcken (iaf våra) var av dålig kvalitet. De blev helt utslitna på mindre än ett år. Det var iofs ganska lättfixat genom att köpa nya (vi orkade inte åka till Gbg o reklamera utan köpte nya på Sportson) och de har inte alls slitits lika hårt. Fråga om du undrar nåt. Kram, Lisa.

Livskraft sa...

Jag har en vanlig mountain buggy som funkar precis lika bra som terrän. dock ingen handbroms, men det är inget jag saknar. Vi har haft samma däck sedan vi köpte vagnen för 3 år sedan.

Jenny sa...

Babyjogger är helt suverän tycker jag. Den jag har sprungit med är inte ens en riktig löpvagn, men jag älskar den för lättheten och dessutom har den swirvel på framhjulet så den är extremt lättmanövrerad. Ingen handbrom dock, men det har jag inte saknat! Jag har sprungit många, många mil och är jättenöjd!

Staffan sa...

Jag har en Kool Stride, fantastisk att springa med, rullar hur lätt som helst men ganska lång och otymplig att förvara och transportera (den går att fälla ihop!) Det blev några mil i den när jag var föräldraledig i ett halvår!!

Jonna sa...

Här kan jag inte tipsa dig ;) Men om Dalarna kan jag tipsa, komsi komsi! Om så bara på semester!

mammaspring.com sa...

Vilken bra fråga du ställt! Behöver samma tips pronto! :)

Löpning & Livet sa...

Tack för alla tips! Det är nig fortfarande mb terrain som leder. Gäller bara att lyckas hitta en på blocket som inte nästan kostar nypris. De är sällsynta där och finns de är de dyra. Fortsätt gärna tipsa, jag är öppen för förslag!

Daniel sa...

Jag smygföljer tipsen här också! ;) Hoppas på att få införskaffa en springvagn någon gång i år :)

mikael sa...

Om du enbart är ute efter en renodlad löpvagn så köpte vi en Trille Jogger. Den väger i princip ingenting och är lättmanövrerad.
1500 kr för nåt som kommer användas flitigt är ett riktig kap tycker jag :)

Kristina sa...

Håller med Mikael, Trille Jogger är suverän som löpvagn.