lördag 16 juni 2012

Planen

Medan massa hjältar har sprungit Tjejmarathon eller cyklat runt Vättern har jag bara jobbat. Inte riktigt lika flaschigt, men någon ska ju göra det också och nu var det min tur att lördagsjobba. Det fina med det är ju att jag får vara ledig på måndag och det är en bra dag att vara ledig på tycker jag.

Den här veckan har jag tränat/sprungit lite mer än förra, men fortfarande bara vad jag känt för och inte enligt någon plan. Det har blivit ett fartlekspass, en tävling på 5km och några lätta distanspass. Lägg på ett styrkepass och en medelhård distans hem från jobbet idag och det blev en hel del ändå. Men fortfarande mindre och framförallt lugnare pass. Jag kommer ta det fortsatt lugnt även nästa vecka och förmodligen blir det även, ovanliga, tre vilodagar på raken under midsommarhelgen. Vi kommer åka ut på landet och umgås med vänner så jag passar på att få in lite extra vila. Det brukar vara lättast just vid sådana tillfällen, i vardagen är jag ju liksom van och inne i min lunk.

Efter midsommar kommer jag dock öka upp igen och börja träna mer fokuserat och målinriktat. Jag kommer främst styra träningen mot milen och halvmaran, men förmodligen kommer jag springa Lidingö också. Bara för att det är ett så roligt lopp och helt utan press och krav på en viss tid. Jag kommer ju förmodligen vilja knipa det där silvret, men jag kommer inte vara ledsen om jag inte persar, dvs springer under 2:35:31. Kanske, kanske lyckas jag hitta en mara som ligger rätt i tid och som funkar med mitt liv. I så fall gör jag nog ett försök att närma mig 3:20, men funkar det inte med övriga tävlingar samt pusslandet som kallas livet så får det vänta.

Jag är faktiskt riktigt sugen på att träna hårt och ser fram emot att få börja om en dryg vecka. Tills dess myser jag vidare och njuter av pyttelite mera tid till annat. Som musik exempelvis. Den här ger mig rysningar. Den här också, men det har jag ju redan nämnt.

6 kommentarer:

mammaspring.com sa...

Tipsa gärna lite om träningsupplägg :) Vore kul att läsa om din löpträning angående fart osv! Någon gång ska jag nog också ha 3:20 som mål... men är inte riktigt där ännu!

anneliten sa...

Jag är också sugen. På att träna hårt och fokuserat. När jag inte har kunnat har jag följt dig extra noga. Tack för den resan!

Caroline - Klara,färdiga,Spring! sa...

Skönt att för en gångs skull springa lite ostrukturerat och utan egentlig plan. Så blir det nog också för mig efter maran, men bara 1 vecka eller två innan det är dags för nästa mål.

Du jobbar alltså inte imorgon? då kommer jag kanske in på onsdag till dig och shoppar upp mitt fina pris:)

Jonna sa...

Det lät som bra mål! Jag hoppas verkligen vi ses på Lidingö!

Och visst är måndagar bra ledig-dag! Måndagar el onsdagar är nog bästa ledigdagarna. Och helgen förstås :)

TACK för dina fina ord i helgen!!! Jag tänkte ofta på er marathonlöpare under plågan i helgen... att ni verkligen vet vad det innebär att slita i regn och kyla! Ni hade dessutom kraftig blåst, det hade inte vi på samma sätt. Men visst tärde det enormt mentalt att vara ute så många timmar i regnet.

Jessica- Skåning i Australien med hjärtat i Tyskland sa...

Jag vill också bli en löpare! Men än så länge är jag nog för tung eftersom mina benhinnor säger ifrån vid minsta löpsteg. Tills att jag själv kan springa så inspireras jag av dig!

Löpning & Livet sa...

Mammaspring: klart du kan det! Jag kanske skriver mer om mitt upplägg framöver.

Annelitn: men vad roligt att höra! Hoppas verkligen du kan börja snart!

Caroline: ja, det är nyttigt både för min kropp och min själ. En mara sliter mer än man tror. Även om jag känner mig fullt återhämtad vill jag inte riskera skador genom att köra igång för fort.

Jonna: jag hoppas också vi ses!

Jessica: jag hoppas att du kommer kunna! Och håller varje tumme. Välkommen hit!