tisdag 26 juni 2012

Jobbigt, gott och viktigt
Idag började jag dagen med att springa intervaller till jobbet. Eller ja, jag åt ju frukost först såklart. Viktigt, viktigt. Korta intervaller stod på schemat och mer exakt 8x500m. Nu är vilan och mysjoggandet över och det är dags att speeda upp lite. Så. En ganska seg upptogs som gjorde att jag inte hade några större förhoppningar om fart under fötterna. Inte särskilt pepp och redan där blev det ju liksom fel. Men iallafall. Iväg. Helt ok, men ingen monsterfart. En minuts ståvila. Sedan andra som började kort uppför men sedan dubbelt så långt nedför. Lite snabbaste. Snabbast av alla skulle det visa sig senare. Tredje, fjärde, femte, sjätte, sjunde och sista riktigt sega och tunga. Någon i närheten av andra, några ok, någon icke ok. Men visst, kraven ska väl förmodligen inte vara så höga efter vilotid, med tanke på tiden på dagen samt lilla detaljen med fullpackad ryggsäck på ryggen.


Nåväl. Idag hade jag ingen matlåda med mig så jag fick gå på matjakt ute på stan. Eftersom jag oftast har matlåda med mig är jag inte så bra på värda lunchställen. Jag är dock inte så kräsen förutom kraven på vegetariskt samt att jag ska bli mätt. Och mätt blev jag idag. Dessutom var det riktigt gott. Jag gillar thai.


Något mindre god var den korta och långsamma hemjoggen. Betongben är bara förnamnet. Typiskt att sådant alltid infaller när man egentligen vill hem så snabbt så möjligt. Hem kom jag dock till slut och efter nattning av toddler tog jag mig tid till femton minuter coreträning. Enbart olika plankvarianter den här gången. Tre olika som aktiverar lite olika delar. Snabbt och effektivt. Min melodi.


- Posted using BlogPress from my iPad

6 kommentarer:

Västgötskan sa...

Bra gjort ändå! :-)
Inte alltid helt lätt att väcka liv i kroppen!

anneliten sa...

Du är väl rätt nära Blueberry på Birger Jarlsgatan? Jättegoda vego-wraps.

mary sa...

jag tipsar om Martins Gröna på regeringsgatan 91. Det är bara att ta rulltrappan upp på "andra bron" över Kungsgatan och så svänger du vänster på regeringsgatan.

Löpning & Livet sa...

Bluberry verkar lite väl dyrt? Men tack ändå för tipset! Martins gröna älskling jag på fredagar!! Buritos med klyftpotatis, mums!

Jenny sa...

Kort och effektivt är bra! vad duktig du är med din coreträning!

Jonna sa...

Bra jobbat! Åh, core, styrka, alltså, nu måste jag verkligen. Kvällens Friskis får bli steg 1.