torsdag 1 mars 2012

Självvald stress

Just nu är det mycket stress i min kropp. Jag lyckas alltid samla på mig massor att göra på en gång. Visserligen brukar det betyda att jag i perioder inte har alls mycket att göra (förutom det vanliga vardagliga plus träning). Men just nu är det mer än jag mår bra av. Det är mest roliga saker men när det blir en stress så blir även roliga saker en belastning. Egentligen är jag nog ganska stresstålig. Eller nä, jag mår inte bra av för mycket stress. Däremot är jag ganska duktig på att verkligen fokusera och jobba på effektivt och metodiskt under stress och det känns som en fördel.

Förra veckan var det mycket. Den här veckan är det extremt mycket och nästa mer än vanligt. Sedan hoppas jag det lugnar ner sig lite. Eller nä, jag hoppas inte, jag ska se till att det blir lugnare. Jag ska helt enkelt inte ta på mig något extra då.

Just nu består mina kvällar av att öva in den nya Body Balance-koreografin och jobba med kostrådgivningar vilket egentligen är något jag tycker mycket om. Så det är synd att stressen tar bort en del av glädjen. Fast grejen är att jag egentligen inte har några stenhårda deadlines för någon av grejerna. Inte hårdare än i bemärkelsen att jag själv har satt dem. Kanske dags att sänka kraven på mig själv lite. Det händer liksom inget farligt om jag inte är riktigt klar just när jag vill vara riktigt klar. Det får ta sin tid helt enkelt.

11 kommentarer:

Fit-Eva sa...

Har själv valt bort flera grejer redan nu vs hur jag gjorde förra året då jag i år bestämt mig för att "ta hand om mig själv" mer eftersom jag var ganska slutkörd i perioder förra året. Men det är svårt att säga nej och sänka kraven på sig själv...men det går - heja dig!

Jonna sa...

Har förstått att du är stressad... tycker det låter som du resonerat klokt, sen är det alltid svårt att ta "teorin" till praktiken... och fatta de bra, men jobbiga, besluten som reducerar stressen. Även om mkt av det man gör är "roligheter" så blir ju även roligheterna stressfaktorer som man inte kan njuta av när det blir för många...

Karin - FitnessochHälsa sa...

Ja, försök sänka kraven och låt allt ta den tid det tar. Aldrig bra med stress!

Västgötskan sa...

På ett sätt bra att du tränar/övar mycket Body Balance nu när du är lite stressad, i alla fall... :-)

Snorkkis sa...

Förstår dilemmat... det är svårt att prioritera. Det är problematiskt att ha många saker som är så roliga!

Anonym sa...

Hej!
Tack för en inspirerande blogg, den motiverar mig till att träna. Jag är en nybliven mamma (november-11)och vill komma igång med min löpning. Mitt mål är att ta mig runt göteborgsvarvet 2013. Har du några tips på hur jag ska hålla motivationen uppe? Ska jag sätta upp delmål?? Mvh Linda

Caroline - Klara,färdiga,Spring! sa...

Jag känner igen det där, är likadan. Ibland är det skönt att sänka kraven och låta saker ta sin tid. Som du skriver, inget händer. Ta hand om dig!

Ingmarie sa...

Känner igen det där... Man "ska bara". Och hur mycket kul det än är så när bägaren är full så är den full. Oavsett. man får ta en sak i taget och se till att inte boka in mer. Och a-n-d-a-s. :-)

jennifer sa...

FinFin blogg :) lust att följa varandra med bloglovin och blogkeen? JAg har även igång en tävling nu som du gärna får vara med i :) Kram

http://jeennifeera.blogg.se/2012/march/tavling-13.html

Malin sa...

Alltid så svårt i praktiken att hitta det där "lagom mycket" och "tillräckligt bra", men det låter som du resonerar väldigt klokt! Lycka till med balanserandet. Och kom ihåg: du är grym!!

Johanna sa...

Du resonerar så klokt själv! hoppas att helgen ger lite vila och att du får det att lugna ner sig framöver :)