söndag 11 mars 2012

En liten utmaning

Jag har slarvat med styrketräningen de senaste veckorna. Jag har visserligen fått in något kort, lätt ofokuserat, pass på några få ställen och jag får lite styrka genom Body Balancen, men inte så som jag vill. Jag vill ju göra saker ordentligt. Mitt mål är ett ordentligt pass på 45-60 minuter och ett, gärna två, kortare på 20-30 minuter. Det senare kan gärna köras i samband med något annat pass som exempelvis innan min Body Balance eller direkt efter en kortare hemjogg från jobbet. Ett renodlat corepass tänker jag mig här, medan det längre passet även innehåller benövningar av olka slag. Det får bli min utmaning inför nästa vecka, som kommer vara en riktigt tuff vecka om allt går som jag vill. Förkylningen verkar inte riktigt ha blivit mer än att jag kände mig dålig en dag och återhämtade mig en dag. Skönt. Jag har inte tid med sådant just nu.

Men appropå styrketräning så fick jag faktiskt till ett kortare pass igår, innan min cykelklass. På 20 minuter hann jag med 3 bålövningar i TRXen och två explosiva benövningar med skivstång. Lite lagom sådär. På cykelklassen, där jag förövrigt hade finbesök i form av Sofia, tröskeltränades det. 4 intervaller/block på 7 minuter där vi jobbade precis under vår mjölksyratröskel och däremellan 3 minuters aktiv vila där vi låg runt 70-75 procent av max. Lagom tufft.

Bålträning?

Idag var det uppstigning redan strax innan fem i det här huset. Martin är inte hemma och typiskt nog är det alltid något som "krånglar" då. Om det inte är ovilja att somna på kvällen så är det alldeles för tidiga uppvak. Två timmar tidigare idag ungefär. Typiskt. Men jag lyckades iallafall slumra lite till och från i en timme i soffan medan den morgonpigga toddlern lekte på golvet nedanför. Och nu ska vi åka iväg till syster/moster på stor frukost. Perfekt, för i eftermiddag är det dags för ett långt långpass. Jag siktar på 27km.

5 kommentarer:

Snorkkis sa...

Verkar bli perfekt väder för långpass. Och vad mysigt med "umgås-frukost"!

Johanna sa...

Håller med, perfekt väder för långpass! Hoppas att det går bra :)

Och uppvak innan 05... ehrm, de vet att välja sina dagar de små. Skönt att du slumrade lite till i alla fall.

Livskraft sa...

Perfekt väder för långpass= lycka!

Västgötskan sa...

Hehe! Man ska börja med träning i tid. Så söt! :-)

Jonna sa...

Hoppas passet gick bra! Dagen blir ju helt vansinnigt lång med uppgång vid 5... mina söta små systersöner är galet morgonpigga och har inte vaknat efter 6.00 de sista fyra åren, ofta 5, phuu....