torsdag 29 mars 2012

Det här med transportlöpning

Det är bra grejer alltså. Transportlöpning. Det hörs ju bara på namnet att det är bra. Tidseffektivt.

Att springa till jobbet är nästan aldrig några problem för mig. Det kan visserligen kännas lite motigt när jag vet att vankas kvalitetspass, det vill säga att jag måste överskrida mysjoggstempo. Men väl igång så brukar det ju lossna. Även om det blir lite tyngre med ryggsäck och endast en timme gammal frukost i magen. Att springa hem brukar däremot vara lite motigare. Inte för att det är så mycket jobbigare än att springa dit, även om benen är lite trötta av att ha stått och gått hela dagen, utan mest för att jag vill hem till min familj. Så hem blir det oftast (nästan) närmsta vägen.

Igår sprang jag fartlek på vägen till jobbet. Det gick segt. Hem blev det en lugn jogg som också kändes rätt seg. Några minuters coreträning på det efter nattning av toddlern och träningsdagen var klar. Idag lufsjoggade jag till jobbet och vips var benen lite piggare. Som om de förstod att de inte behövde jobba så mycket liksom. Hem tar jag cykeln som jag cyklade hit på i tisdags. Lite logistisk förmåga behöver man för att få transportlöpandet att fungera väl, men har man det är det lätt som en plätt. Och mycket tidseffektivt. Tack för en hel drös inspiration säger jag till transportlöpardrottning Sofie. Du är en stor inspirationskälla till mitt nya träningsliv!

9 kommentarer:

Karin - FitnessochHälsa sa...

bra att du får tips av snorkkis! hon verkar ju vara en fena på det där!

Staffan sa...

För mig är det tvärtom att jag hellre springer hem, tycker det är enklare ur logistiksynvinkel, att ta med träningskläder samma dag istället för att ta dit jobbkläder dagen innan vilket krävs om jag ska morgonspringa. Kvalité på morgonen går bort ur andra aspekter då det blir så tidigt för mig

Jonna sa...

Kul att det fungerar så bra med transportlöpning i ditt "nygamla" vardagsliv! Jag tycker det är segt att morgonjogga men kanske mest för att det blir ju så jäkla tidigt om jag ska hinna före avresa jobbet 7.15 (typ 5.30...)

Anonym sa...

Jäklar vad du kutar. Bra! Är det inte obekvämt att springa med en vagn framför sig? http://blogg.gp.se/varvetbloggen/

Snorkkis sa...

Tack för de fina orden! Och transportlöpning är verkligen toppen - också om man vill snabbt hem, för då kommer tom jag mig för att springa tempo :)

Ingmarie sa...

Det ÄR en toppengrej om man kan få till det.
Ska klura på om det ändå kanske skulle funka för mig.
Hem kommer jag att skippa för kuta vid 22 snåret Flemingsberg-Bagis är ingen hit. ;-)

Löpmaskan sa...

Hem-löpningen gillar jag bäst. Redan flera timmar innan det är dags att sticka iväg kan jag slås av tanken "jag ska springa hem" - och livet känns plötsligt ännu lättare!

mammaspring.com sa...

Gillar resan hem bäst! Då känns det som att det kvittar hur svettig och trött man blir...

mikael sa...

Håller med Staffan om att jag hellre springer hem från jobbet. Det blir lättare med kvalitetspass också då. På morgonen har jag stela och trötta ben och det brukar oftast känns riktigt tungt.