onsdag 14 mars 2012

Mer tid, mer bra

Idag började jag inte jobbet förän klockan tolv och de där dryga två timmarna kändes som en hel dag. Eller åtminstone en halv. Jag hann både styrketräna, gå på en liten promenad till affären och sedan till lekparken innan det var dasg att ge sig av. Med tunnelbana idag.

Jag tänkte ju se till att bättra mig lite med styrketräningen så idag körde jag ett pass med mina kettlebells. Inte mitt livs mest fokuserade då jag hade sixten runt benen hela tiden, men det blev helt ok tillslut ändå. Svingar och dylikt är helt uteslutet att köra när Sixten är vaken (och i samma rum) så det blev mer traditionella övningar som knäböj, tåhävningar, utfall, marklyft, enhandsrodd och russian twist. Plus några lite mer komplexa som draken och windmill. Fyrtiofem minuter sumerade jag.

Efter jobbet tog jag sedan springbenen hem för ett lugnt och skönt distanspass på dryga 6km. Oväntat pigga var benen, men jag tog det lugnt ändå precis som planerat. Det är verkligen ett skönt avslut att springa hem. Ibland känns det såklart motigt att behöva byta om och allt sådant där, men väl varm och igång ångrar jag mig aldrig. Imorgon blir det springning till jobbet. På fredag både dit och hem, det första i form av intervaller.

5 kommentarer:

Livskraft sa...

Skönt att springa hem, kommer bli många sådana turer för mig när jag börjar jobba.

Ingmarie sa...

Beundrar dig verkligen som pallar intervaller direkt på morgonen men å andra sidan är det ingen hit efter en lång stående arbetsdag...
Men absolut en perfekt avslutning på jobbdagen att kunna springa hem i egen takt. Och klokt. :-)

Jonna sa...

Bra jobb med hemmastyrkan! Kan du inte lägga ut några videoklipp så en som är dålig på hemmastyrka (läs jag) får lite inspiration..? På övningarna du nämner...

Ann sa...

Åh du är så duktig med hemmastyrkan...måste skärpa mig där! Kanske det skulle hjälpa om jag skaffade en kettlebell. Hur tung är din/dina? Heja du!

Löpning & Livet sa...

livskraft: ja det är verkligen helbra!

ingmarie: tack! men joo, det är ju segt alltså. Fast kanske blir jag positivt överaskad sen när jag springer utan ryggsäck och senare på dagen :)

jonna: hm, jo jag kan kanske försöka. tycker det är lite jobbigt att bli filmad bara, men jag får tänka att jag gör det för dig och då känns det bättre :)

ann: jag har en på 12kg och en på 16kg. Skulle dock behöva en tyngre för benövnignar och ev en ännu lättare för en eller ett par övningar.