torsdag 10 juni 2010

Sakta men säkert

Jag har faktiskt sprungit lite. Eller lufsat snarare. Efter totalvila både söndag ocg måndag kände jag i tisdags att benen var tillräckligt återhämtade för att klara av att jogga lite. Och det gick, men inte så mycket mer. Det var tungt och segt men jag tror att 4,6km i väldigt långsamt lufstempo gjorde dem gott trots allt. Körde lite coreövningar och lång stretch efteråt och kände mig sjukt nöjd med mig själv. Valde totalvila även igår för att inte skynda för fort fram och råka ut för bakslag. Men så imorse ringde klockan (Efter en natt av konstiga drömmar, bland annat en där jag fick en bäbis.) nollsexnollnoll och jag var, trots att jag var rätt hungrig, jättesugen på att springa. Eller nä, inte springa, men lufsjogga. Och det gjorde jag. Avancerade till 7,2km och frukosten smakade om möjligt ännu bättre än vanligt. (Jag älskar frukost!)


En av få bilder som jag inte ser halvt döende ut på :)

Ikväll efter jobbet ska jag på en liten miniutbildning i cykel som inte slutar förän halv tio. En lång dag har jag framför mig, tur att den startat på bästa sätt. Imorgon blir det åerigen löpvila, men eventuellt lite egen morgonyoga. Om jag inte unnar mig sovmorgon. På kvällen ska det tjejkvällas. Hur bra som helst.

11 kommentarer:

Malin sa...

Har inte hunnit kommentera ditt lopp och grattat dig till en superprestation. Du är helt grym igen!!! Så imponerad!!!
Har sådan respekt på ett marathon. Så långt. Ler lite åt sambon som stupade ner på Östermalms IP efter loppet och stönade och sa att fy F-N vad det var långt :)

Anonym sa...

Jag är lite rädd att börja springa... kanske jag borde göra det?? Jogga lite?

En fråga. Hur går du för att "spara" bilderna från marathonfoto.com? Jag vet inte hur man gör :( Kan du berätta? :)

Kram

Löpning & Livet sa...

malin: hur gick det för honom då?

coyntha: ja nu borde du ju kunna böra jogga lite kort och väldigt lugnt..

för att spara ner bilderna måste man göra en "printscreen" det finns en knapp på tangentbordet som det står "prt scr" på. Håll inne den så "tar datorn ett foto" av det som visas på skärmen. (på min dator måste jag även hålla ner "fn" samtidgit som "prt scr") sedan öppnar du ett bildredigeringsprogram som tex photoshop och bar aklistrar in bilden där. sen får du beskära och spara :) hoppas du hängde med? :)

Mia sa...

Jag är helt fascinerad av min kropp just nu. Den bar mig i 7.5 km igår utan att trilskas alls :) Men precis som du säger - bra att ta det lugnt nu. Risken är att jag går på "runners high" nu och egentligen inte alls är återhämtad :)

Ha en fin dag!

Kram m

Ingmarie sa...

Perfekt start! Faktum är att oavsett när man gör sin "premiärtur" efter maran så är det tungt och stelt. Om en vecka är du som vanligt igen! :-) (Och visst ÄR frukost ljuvligt gott!)

Jenny sa...

Tjejkväll låter härligt, viktigt att det finns annat än träning!

Lena sa...

Jag blir lite avis att du har kommit igång med träningen. Själv har jag åkt på århundradets förkylning, det blir totalvila fram tills nästa vecka.

Du ser ut att flyga fram på bilden ;)

Carina sa...

Jag körde mitt första pass efter maran igår. Det var tungt den första kilometern men sen tyckte jag det släppta.. 9km blev det inklusive ett par vändor i Hammarby backen. Känns skönt att komma igång!

Daniel sa...

Härligt att få röra benen igen, själv har jag inte tagit ett enda löpsteg. Tänkte dock göra som dig och lufsa/jogga lite på lördag :)

Runningskirts-Lena sa...

En dag med både träning och tjejkväll, låter underbart. Enjoy!

Löpning & Livet sa...

mia: njut och ta emot! :) Förra året gick det snabbare för mig, då körde jag tom en armyutbilding helgen efter :)

ingmarie: klokt sagt!

jeny: ja det ju den där fina balansen! :)

lena: krya på dig!

carina: oj det var inte dåligt! tacka och ta emot :)

daniel: det gick ju bra med den planen har jag sett :)

lena: det gjorde jag! :)