söndag 20 juni 2010

Nähä

Det verkar inte bli någonting sprunget idag heller tyvärr. Antagligen inte armytränat heller. Det här är visst ingen vanlig träningsvärk utan en ovanlig. Kanske är det inte ens en träningsvärk utan en följd av en ganska krävande prestation. Vanlig träningsvärk känns inte på samma sätt och vanlig träningsvärk håller inte i sig så här länge. Vanlig träningsvärk är kanske inte skön, men känns definitivt behagligare än den här ovanliga sorten jag drabbats av.

Förra veckan (och antagligen förra årets postmaravecka också) gick jag omkring med exakt samma känsla. Den blev sakta men säkert bättre för attsåsmåningom försvinna nästan helt. Men så joggade jag lite lätt och kort och lite av känslan kom tillbaka. Det blev lite bättre med vila och funkade bra två dagar senare. Men så ökade jag tempot något och då dog benen lite igen. Vilade mer och det kändes bra i början av denna veckan. Så ända tills jag gjorde lite för djupa och spänstiga grodhopp (plus lite annat) i onsdags. Nu dog benen igen.


Trasiga ben (jo för det är just trasigt det känns) i träskor.

Antagligen har jag inte riktigt lyckats laga benen sedan maran och så fort de överansträngs lite så slås såren upp igen. Så jag vilar. Många långa dagar. Totalt kommer detatt bli nio dagar. NIO DAGAR! Så länge har jag nog inte varit inaktiv på många, många år. Men så får det bli.

Och det gör inte så fasligt mycket ändå. Jag har mycket annat som tar upp både tid och tankeverksamhet. Att springa hade varit en bra ventilationskanal men nu får jag hitta på annat. Och mycket av det som upptar mitt liv under tiden är bra saker. Vänner och kärlek. Resa och midsommarfirande. Kanske fuskar jag med lite utomhusyoga tillsammans med Sara, Susanna och Erika imorn också. Jag gillar inte fusk, men jag kanske blir förlåten?

13 kommentarer:

Ann sa...

Låter klokt med långvila. Tycker själv att det alltid känns jättejobbigt innan man riktigt tagit det beslutet, men när det väl är gjort brukar det kännas ganska skönt. Det är ju lika duktigt att vila när det behövs, som att hålla igång och träna! Skönt att veta att man har tid för massa annat också. Och tajmingen är väl rätt bra. Hoppas och tror att de fina benen snart är läkta och pigga igen!
Kram

Annika sa...

Snygga ben, snygga skor!

Trist att ha ont men det låter bra att du lyssnar på kroppen :)

Träningsglädje sa...

yoga kanske är bra rentutav? om du fuskar på de övningar som kräver lite extra från benen...?

ingy sa...

Du får ta en ledig söndag helt enkelt ;)

Jepp, vi ska också dit! Ja det ska bli jättekul att ses! Tänkte ta med lite spel o vid dåligt väder köra lite filmquiz :)

Carina sa...

Känner mig också tung och seg i kroppen. Inbillar mig att det kommer att släppa även fast jag springer lite. Kanske har jag fel och borde göra som du, vila helt i några dagar...

Lena sa...

Kroppen är duktig på att säga till när något är fel. Ibland kan knoppen vara sämre på att lyssna. Tycker det låter bra att vila lite extra och samla krafter till kommande utmaningar.

Ingmarie sa...

Ja så där kan det bli. Yoga tror jag är BRA! Liksom vattenlöpning. ;-) Massage? Vila på och "fuska" det du vill och känner för. :-)

anneliten sa...

Du ar klok du som vilar. Det ar langt till Lidingo...

Cicci sa...

Låter som en bra plan! Dina ben kan nog behöva vila efter den jätteprestationen! Du prang ju maran på en suverän tid! Cykla sägs också vara bra för att få blodcirkulation.

Karin - FitnessochHälsa sa...

Smart av dej att du vilar, men lite yoga tycker jag att du kan fuska till dej.

Läckra träskor!

Löpning & Livet sa...

ann: jo lite så är det faktiskt. jag har varit inställd på att ha vilovecka denna vecka så länge nu så det känns inte så farligt.. men visst längtar jag till nsäta vecka!

annika: men oj :) tackar!

sara: jo det är nog bara bra men det är fortfarande fusk :)

ingy: roligt!

carina: tråkigt! ja kanske behöver du lite långvila? fast den behöver ju itne vara nio dagar kanske :)

lena: jo, kroppen är en smart manick men ibland är inte huvudet liks smart :)

ingmarie: ja jag borde ju testa den där vattenlöpningen.. kanske lite längre fram :)

anneliten: jo jättelänge! :)

cicci: jo jag hade ju planerat vila så det rä ingen fara. men jag hade gärna haft helare ben ändå :)

karin: tackar!

Anonym sa...

Jag har också vilat massor! Det måste vara bra för kroppen eller hur?
Vilka fina skor!! Eller kanske det är du har så fina ben?? ;)

Kram

Sara Jansson sa...

Hej! Jag har precis samma känsla efter maran! Väntade en vecka, sprang två gånger. Det kändes fel. Väntade en vecka till och sprang igår. Kändes inte heller bra. Inte ont men bara riktigt jobbigt och lite konstigt. Tror att vila, yoga och härliga promenader är lösningen!