onsdag 2 juni 2010

Ett litet rekord

Ni vet den där skatåsmilen? Den där backiga jobbiga milen som inte går att jämföra med andra milar? Som jag för ett par veckor sedan frågade mig om jag någonsin skulle springa under 50min (vilket jag fortfarande inte gjort)? Ja just det, precis den där milen.Igår drog jag med mig Madde på mitt sista pass (om man inte räknar den minikorta och lättlätta joggen på fredag) innan the mara. Vi utgick hemifrån mig och joggade iväg i beskedlig fart. Jag med rätt rejäla astmakänningar trots att jag tagit mina mediciner som jag ska. Det är visst mycket pollen ute just nu. Det gav med sig något såsmåningom och när vi väl kom till skatås och svängde in på milspåret ökade vi takten. Flåsande som bara den tog vi oss framåt i en rätt bra fart och när det efter 4km skylten går lätt nedför var vi uppe i farter ner mot 4:30 min/km. Och det kändes rätt bra! Vi turades om att dra och vips närmade vi oss de jobbigare partierna mot slutet. Där kroknade vi något men försökte ändå så gott det gick att hålla en hög fart. Det kändes dock inte som det gick snabbt alls, så döm om min förvåning när jag "lapar" klockan på 50:01!! Hallå! 50:01! Är det sant eller? Nytt personligt rekord med över 2,5 minuter på den milen!! Fast jag kan ju såklart inte låta bli att tycka det känns snopet att vara så nära den där magiska 50-gränsen. 2 sekunder liksom. Eftersom jag glömde kolla vad klockan stod på när vi startade på milspåret hade det inte hjälpt om jag kollat klockan under tiden heller, så egentligen är det kanske inte så mycket att gräma sig över. Jag vet ju att jag kan! Känns bra så här i maratider!

17 kommentarer:

Anna sa...

Du är bäst :)!
Grym känska det där... Good stuff!

Marre sa...

Men herregud, tjejen! Du är i tokform helt enkelt. Njuuuuut på lördag, du kommer garanterat att briljera på Stockholms gator!

Jenny sa...

Bra jobbat! Du kommer att krossa motståndet på maran!

Anna sa...

Wohooo vad bra Andréa. Ser mycket bra ut inför lördag!

Em Löfgren sa...

mitt mål är milen under en timme innan 1 november!
du är min inspiration =)

Mia sa...

Gött att klämma till med ett rekord nu :) Milen i Skatås är nog nästan min favoritmil av alla.. Har dock ingen ordentlig tid på den. Måste ut och testa. Fsst inte den här veckan... Nu sparar vi energin och kör på lördag! :) Kram

Anna (Orka mera) sa...

Du kommer att rocka på lördag!!! Have fun :)

Malin sa...

Härligt! Rid på vågen och kör så det ryker på lördag ;) Kommer gå galant för dig!

Susanna sa...

Galet!! Stort grattis!!!!

Ellinors dröm sa...

Göttmos!

Sofie RW sa...

Vilket klartecken för mara-formen! Härligt - och hoppas vi ses i helgen!

Lena sa...

Det är en grym känsla när det flyter på. På lördag gäller det!

Ingmarie sa...

Jiha!! Härligt! Den där ,01 är säkert för att du startade klockan innan du började kuta. :-)

RosaMilton sa...

Vilken form du är i! Grymt!

Anonym sa...

Grattis! Formen verkar vara på topp just nu, perfekt tajming! :)

ruggighund sa...

Grymt ju! Sub 50 är just nu mitt mål på Skatås-milen också, sprang den för ett par veckor sedan på 51:16 men ska ge den ett försök i helgen tror jag. :) Tack för motivation och inspiration!

Löpning & Livet sa...

som vanligt är ni ju bara bäst på att berömma mig och skicka peppande kommentarer! Tacktacktack!!