tisdag 4 november 2008

Några förslag?

Det ska anordnas en liten fest för sisådär 35-40 personer och som väntat blir det väl jag som får ta tag i matfixandet. Jag har tänkt mig en buffé med lite olika sallader, röror/såser, piroger och bröd. Hittills har jag kommit fram till följande:
  • Hummus
  • Olivtapenade
  • Tsatsiki
  • Små spenatpiroger
  • Små quornfärspiroger
  • Quinoasallad
  • Pastasallad
  • Bröd, smör och ost

Har ni några fler förslag på vad jag kan göra? Förslag på några speciellt goda ingredienser i salladerna? Förslag på nåt gott bröd jag kan baka? Förslag på en lättvindig men god efterrätt?

Eftersom festen ska hållas i en lokal med begränsade kyl- och frysmöjligheter och allt sånt måste jag ta hänsyn till detta. Festen är förövrigt redan nästa helg (den 15:e) så jag bör nog börja fixa med det här snart.. Ge mig tid och kraft!

9 kommentarer:

Puma sa...

Roligt! ...och jobbigt...
Tapas kan passa bra som plock- och buffémat och jag gillar den här siten: http://www.baromat.se/recept/tapas/ Har gjort en hel del grejer härifrån och blev supernöjd med resultatet.

Till efterätt: kanske gino? Fast då måste du ha ugn såklart. Eller pajer? (Kan ju förberedas)

Unknown sa...

Åh vad hungrig jag blev!!! Rent spontant kom jag att tänka på stekt halloumi (pensla tex honung på, eller hackad chili & limejuice, eller stek med vitlök...), och kombinationen sweet chili & creme fraiche (eller philadelphia) som dip/sås. Fast kanske inte ihop då :)

Mia sa...

Valdigt gott att blanda i frukt och notter i salladen. Honungsmelon och kvibille graddadelst ar VALDIGT gott :-).

Brukar aven ta tunnbrod och breda lite pesto pa och sedan i ugnen.

Lycka till!

Anonym sa...

I en sallad kan man kasta i granatäpplekärnor. Då blir det lite snyggare, lite krispigare, lite sötare och godare.

Hörru du förresten. Nu får du säga ja tack! till Trondheimsnyår. Mia är också på hugget. Om vi tre kan låna något slags fordon kan vi färdas genom att enbart bekosta drivmedel. Inte så jättedyrt då alltså. Låter inte det trevligt?

Anonym sa...

Jag har ett förslag på efterrätt, som iofs kommer låta väldigt träningsnördigt. Men det är såååååååååååååå gott. Scitec nutrions white chocoloate strawberryprotein, mixat med soyamjölk och frysta jordgubbar. Och för att lyxo, om det ska va middag för icket träningsberoende människor, kanske toppa med lite färska jordgubbar och lite riven vit ckoklad? har inte provat med chokladen, men resten är helt ljuviligt gott! Godare än vilken "vanlig" milkshake eller glass som helst!

Anonym sa...

Jag har recept på världens godaste bröd! Och det bästa är att det bara är att röra ihop, i en form och skjuts in i ugnen. Kan maila om du vill!
kram ruth

Anonym sa...

Kanske några snittar med pesto, eller nåt sånt... Men det kanske är mer plockmat/välkomst-tilltugg..?

Magdalena sa...

http://bossesmat.blogspot.com/2007/05/ett-fantastiskt-brd.html

Jättegott och enkelt bröd ur Anna Bergströms receptbok.

Löpning & Livet sa...

Tack för alla era tips!! Jag ska kolla på dem så fort jag hinner. Och ruth: maila gärna!