söndag 23 november 2008

Fusk

Jag fuskade lite förut. Men bara lite. En kort och extremt långsam återhämtningsjogg. Kallt, soligt och helt underbart. Kanske lite för långsamt för att det ska kännas bekvämt, men det kan jag ta. När jag kom in igen kändes det lite som om jag hade varit i slalombacken en hel dag. Kalla och röda kinder (som efter en stund istället blir varma och röda), lite lätt svettig på ryggen, lite småfrusna fötter och fylld av frisk luft. Synd att inte vädret alltid kan vara så.

Fakta:
Längd: 6,5km
Tid: 42:45min
Tempo: 6:35min/km
Puls: 73%, max: 81%

Detta är nog det långsammaste tempo jag någonsin lyckats hålla. Oroväckande att pulsen var så pass hög. Bäst att hålla lite koll.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Visst var det härligt väder idag! Sprang också en lugn jogg idag. Dock ca 1 min/km snabbare än dig. Hur kommer det sig att du sprang så sakta? Du brukar väl sällan springa långsammare än 5:30min/km på dina lugna pass?

Susanna sa...

Jag förstår att du utnyttjade vädret, det var ju helt underbart! Bra jobbat av dig att faktiskt stå ut med att jogga saktare än du ville, det måste varit lite jobbigt för dig :)

Löpning & Livet sa...

river: ja superhärligt väder!

jag har insett att jag måste lära mig att springa mina lugna pass lugnare (och till viss del även de hårdare, hårdare)! Kanske inte alltid såhär lugnt, men när det är återhämtningspass bör jag nog ligga en bit över 6/km iaf.. Om jag ska gå efter pulsen så hamnar jag där nånstans... dock inte idag, då hade jag behövt springa ÄNNU långsammare..

susanna: ja, det är nästan mer mentalt jobbigt än att springa snabbdistans! :)

Anonym sa...

I see. Jag borde också kolla över det där för att träna optimalt. Jag tror att jag oftast ligger på ngn mellanmjölksnivå när jag springer. Funderar på att göra ett test på Aktivitus ibörjan på nästa år för att göra min träning mot Varvet mer optimal. Angående en gemensam träning ngn lördag är jag helt på.

Erika sa...

Skönt att springa trots att det är bitigt och kallt!
Jag håller mig dock inomhus på löpband så länge, sen blir det längdskidor när den "riktiga snön" kommer :)

Anonym sa...

Är pulsträning något som du kan rekommendera?
Varje gång som jag löptränar ensam håller jag ett alldeles för högt tempo. Har svårt att själv hålla mig på en lagom eller lugn nivå.

Sablar också ... har kört ganska hårt de sista 9 veckorna och nu blivit förkyld igen.
Kan det ha nåt samband?
Så nu har jag varit förkyld två gånger på 12 veckor.
Innan dess var jag fri från förkylning under 11 månader.
Då tränade jag måttligt.

Sofy sa...

Välkommen till min värld i pulszon 1. Den suger. Nuförtiden tror jag på riktigt att jag blivit långsm, krioppen har liksom vant sig vid den där otäckt sega lunken. Hjälp?!

Löpning & Livet sa...

River: absolut! Jag tror att det är viktigare ju mer man tränar.. funderar ju också lite på aktivitus, men belv som sagt lite anti efter den där föreläsningen.. men eftersom det inte finns så många fler alternativ så kanske de får bli dem iaf.. när jag får råd :)

erika: det är nog mitt favoritspringväder faktiskt! kallt och soligt, men inte för halt! vid regn och blåst vill jag nog dock hellre ta bandet :)

byron: ja det kan jag verkligen rekommendera! dock krävs en del kunskap så det är bra att läsa på lite. många köper en pulsklocka utan eg veta hur och vad de ska använda den till..

ang din förkylning/träning kan det ju vara så att du ökat mängden för snabbt och/eller att något i din kost brister (ex att du äter för lite).. vill du ha hjälp med kostrådgivning etc kan du kontakta mig på andrea@premeraidrottsnutrition.se för mer info! (hemsidan kommer up nu i dagarna!)

sofy: ja.. fast lite skönt också på nåt sätt.. fast mest tråkigt :)