tisdag 18 november 2008

Choklad- och hallonmarmelad

Idag var jag på ett Leila Lindholm-inspirerat cafe och åt scones med creamcheese och choklad/hallonmarmelad. Idag när jag inte tränar på kvällen finns det ju inget bättre att göra än att koka sin egen!


Ingredienser
Till 1 burk:
1 l frysta hallon
9 dl muscovasocker
150 g mörk kvalitetschoklad, 70%

Gör så här:
1. Blanda hallon och muscovadosocker i en kastrull och låt sjuda i cirka 15 minuter. Skumma om det behövs.
2. Ta bort kastrullen från plattan och smält i grovt hackad choklad.
3. Låt marmeladen svalna något och häll sedan upp den i desinficerade glasburkar med lufttäta lock.

Jag använde 500g frysta hallon, ca 150g 70 procentig choklad och 4,5dl socker. Tänkte först att 1l var det samma som 1000g och därför hade jag i hälften så mycket socker och lite drygt hälften av mängden choklad. Sen kom jag på att det ju inte alls är så, men jag tycker att det blev lagom sötma med halva mängden socker. Dock tyckte jag att det smakade förlite choklad, så jag hade nog i ungefär 150g tillslut. Blev helt perfekt! Servera med te och scones. Mitt favvosconesrecept innehåller följande:

Ingredienser:
3,5dl vetemjöl
1/2tsk salt
1msk socker
2tsk bakpulver
50g smör
1dl mjölk
1 ägg

Gör så här:
1. Blanda de torra ingredienserna
2. Ha i smöret och fördela till en kornig blandning
3. Bland mjölken och ägget och häll sedan över mjölet.
4. Rör snabbt ihop och forma till önskad form (kaka eller bullar)
5. Grädda i ugnen, ca 250 grader i ca 15min

Servera med ditt favoritte, chreamcheese och den underbara chokladmarmeladen!

5 kommentarer:

Mia sa...

Det dar latt riktigt gott! Far man fraga vilket cafe du hade varit pa?

Unknown sa...

Åh det där har jag testat! Så gott!

Löpning & Livet sa...

mia: det är rätt nytt tror jag.. ligger i haga typ (på övre husarg, precis vid korsningen till haganyg) heter bisquit och är supermysigt!

mia: ja supergott!!

Anonym sa...

bjud hem mig.

Löpning & Livet sa...

Jenny: ok, kom på söndag!