tisdag 28 maj 2013

Just idag var jag svag

Jag började med 2,5km på bandet som uppvärmning. Jag har inte sprungit på band sedan min näradödenupplevelse i vintras och var beredd på det värsta. Fast det är klart, nu skulle jag ju bara lufsa. och grejen är att det faktiskt inte var så outhärdligt tråkigt som vanligt. Kanske just för att jag visste att det var så kort stund jag skulle stå där. jag hade nog kunnat stå ut ett bra tag till, men eftersom det var första gången jag sprang i mina Minimus (Har bara gymmat och jobbat i dem innan. Springer visserligen en del i Nike Free 3,0 men det går inte riktigt att jämföra.) ville jag vara lite förnuftig och leva som jag lär ut. Så 2,5km på 15min och 13 sek för att vara exakt. Sedan blev det styrka.


Men ojojoj så svag jag var idag. Jag började med chins i maskin med mycket hjälpvikt. Det gick sämre än någonsin. Visserligen är jag väl, om inte tyngre än någonsin så i alla fall tyngre än sist jag körde för några veckor sedan, men ändock. Svag! Fortsatte med bålrotationer i en slags dragmaskin. Gick ok. Sedan pushups. Pushups brukar vara lite av min paradgren, men du blir som bekant bra på det du tränar. Jag är inte bra just nu för jag har inte tränat pushups på år och dag av någon anledning. Det närmsta är bröstpress i trx men det är lång ifrån samma sak. Bestämde mig redan innan för att vara lite snäll och "bara" köra 3x15st och det räckte kan jag lova. Jag var svag! Nu kunde jag ju gått ner på knä, men du vet.. den där viljan och tävlingsinstinkten tycker inte om sådant. Då gör jag hellre färre.

Lite moloken traskade jag vidare och matade på med joystickrotationer, liggande rotatorkuff, windmill och hög planka med benindrag på boll. I den sista var jag också ovanligt svag. De övriga gick ok. Traskade iväg till stretchytan och körde 10min rörlighet och konstaterade dels att jag har massa träningsvärk i höfterna sedan igår samt att just idag var jag svag.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Framför allt benindrag på bollen är ju väldigt mycket core-styrka. Inte konstigt att det påverkar.

Men som du säger, klart det gör skillnad när man är gravid. Var inte så hård mot dig själv. Njut av den träning du klarar av. :-)

Löpning & Livet sa...

Jo såklart, fast grejen är att jag så sent som förra veckan kände mig typ dubbelt så stark i just den övningen :)

Tror och hoppas på en dålig dag! :)

Snorkkis sa...

Tycker du verkar grymt stark ändå. Heja dig! Och väldigt snygga minimusar!

Jonna sa...

åh räkmacka! mmm! länge sedan sist. jag har lite dåligt samvete för att jag äter såpass lite fisk nu som gravid när man "ska" äta mkt fisk. tar du ngt tillskott?

bra kämpat i gymmet!!!

Löpning & Livet sa...

Tack preggosar :)

Nope, inga tillskott för mig. Eller jo, järn och folsyramen det har ju inget med fisken att göra :) Äter lindring dagligen och dör finns fettsyror som kan ombildas till de två viktiga omega 3 syrorna. Krossade ska det vara annars passerar de endast genom kroppen utan att någon näring tas upp.

ahmed sa...

Tack mycket möjligt, besök min ödmjuka blogg

شبكة انت والعالم
شبكة انت والعالم
شبكة انت والعالم
شبكة انت والعالم