fredag 25 januari 2013

Inte min grej

Löpband. Det är verkligen inte min grej. För några år sedan sprang jag en hel del på band om vintrarna, men det var då det. Jag fattar inte hur jag stod ut? Antingen gör allt mitt tålamod åt i föräldraskapet eller så har jag helt enkelt bara blivit latare. År 2011 sprang jag inte ett endaste pass på band. I början av året var jag gravid och sedan nyförlöst och när det väl var dags att börja springa igen efter totalt tio veckors uppehåll var det vår. 2012 sprang jag ett intervallpass på band när det kändes alldeles för halt för det utomhus (Få hade jag ju inga Icebugs). Jag konstaterade då att det blev första och sista bandkassett för året. Idag gjorde jag samma konstaterande.Jag vet inte varför jag fick för mig att jag skulle springa på band idag. Kanske ville jag skala av mig några lager kläder, kanske ville jag att det skulle kännas lättare. Hur jag nu kunde tro att det skulle kännas lättare? Ingen modd visserligen, men lätt det var det inte.Jag hade bestämt mig för att dels chocka kroppen med lite korta intervaller mitt i distanssamlarsäsongen och dels bestämde jag mig för att det inte skulle bli FÖR tufft. Men det där sista kan ju diskuteras... 15min uppjogg och redan där hade jag ångest. Sedan 6x500m i 4-fart, dvs 15 km/h och 2min. 1min ståvila. 11min nedvarvning. Fruktansvärt! Jag fick kämpa för att hålla mig kvar på bandet (Jag hatar band!) och jag flåsade som satan. När jag väl var klar konstaterade jag att det inte blir mer sådant här. Iallafall inte detta år.

9 kommentarer:

Unknown sa...

Nä fy, löpband är verkligen rena tortyrredskapen. Tycker tiden man spenderar på band när man ska prova nya skor räcker alldeles förträffligt. Hu!

Staffan sa...

Tråkigt javisst men för mig är det det enda alternativet för att springa fort, jag pallar inte intervaller ute i kylan med alla lager kläder på. Skönare då i shorts och T-shirt och lätta skor fast jag springer på stället.

Tove sa...

Bra jobbat Andréa! Jag ogillar också band men imorgon ska jag också köra det har jag tänkt. Svårt att få upp farten ute just nu tycker jag. Trevlig helg!

Unknown sa...

vilket bra pass :) håller med att löpband inte är nåt kul alls, intervaller är just det enda jag står ut med på bandet men det är ju helt annat än att springa utomhus!

Alexandra sa...

Det är frrrrruktansvärt med löpband, och ändå utsätter jag mig för det emellanåt. Tänker att "idag blir det nog inte lika tråkigt", men det slår aldrig fel. Lika tråkigt VARJE gång.

Unknown sa...

just intervaller tycker jag kan vara ok på löpband, men det är ju sanningen att säga jäklig länge sen jag körde löpband... och intervaller med för den delen...

mammaspring.com sa...

Avskyr band :) Har trillat av ett - åkte av det i superfart varefter det hördes ett brak! :)

Löpning & Livet sa...

Skönt att höra att jag inte är ensam om mitt löppbandsogillande. Men ni verkar ändå ha ett något bättre förhållande än jag :)

Annika/Resfredag sa...

Körde intervaller på löpbandet i fredags, men nej, kul är det inte. Känns mest som ett nödvändigt ont, och varför plåga sig med något man mest har ångest över? Hellre spinningcykel för min del.