fredag 18 januari 2013

Pulshöjande styrka

Det är min lediga fredag idag och det är så himla skönt. Jag har verkligen roligt på mitt jobb och med mina härliga kollegor och jag har hittills inte en enda gång känt att det känns jobbigt att gå till jobbet. Det kändes jag väldigt ofta med vissa tidigare jobb. Dock är det ju alltid pyttelite skönare att vara ledig :)


Vinterkräkis går typ tredje varvet på föris och igår trodde jag det var dags även för oss. Sixten ville inte äta middag. Jag målade såklart upp värsta tänkbara scenario på en gång och kände hur illamåendet steg i halsen. Men sa Martin till mig att inte vara så dum och alltid tro det värsta om allt.Kvällsvällingen slank ner och vi pustade ut. Jag nojade lite till och från men sedan sov vi hela natten utan närvaro av kräkis. Imorse hade jag (nästan) glömt bort allt och saker och ting var ungefär som vanligt.På schemat stod ett styrkepass och eftersom Sixten var så inne i Pippi så körde jag igång trtos att jag från början tänkt vänta tills middagssovningen. På pricken 40 minuter och helt ostört. Tacka vet jag pippi (och Ipad). Jag körde samma upplägg som förra veckan men dubblade passet genom att lägga till några nya övningar, köra dubbelt på några och jobba med antalet svingar i en pyramid istället för stege.Klicka på bilderna för bättre sikt.

Det blev en hit. Och det blev svettigt och pulsigt. Ett väldigt bra pass måste jag säga och varsegod att härma. När jag fyller år i april önskar jag mig dock en 20kg kettlebell. 16 är, som tidigare konstaterat, alldeles för lätt i flera övningar.När jag duschat och konstaterat att det var väldigt kallt ute satte jag igång att baka istället. Det fick bli morotskaka denna gång och god blev den minsan. Sök i Arlas app så kan du göra en likadan!
I eftermiddag tar vi tåget till Norköping och hälsar på vänner med toddlers (och några utan). Det kan nog bli en riktigt bra helg, det känner jag på mig. Bara den lilla kombinationen tåg och toddler som skrämmer lite. Tur att det bara är 90 minuter och att vi äger en Ipad.

6 kommentarer:

Karin sa...

Jag funderar ibland på att köpa egna vikter. Sedan tänker jag på hur ofta jag flyttat under de senaste 10 åren och hur jag skulle HATA en 20kg kettlebell då... :-)

Anonym sa...

Vilket häftigt pass! :-)

Ingmarie sa...

Vilket pass! Hur lång tid tar det?

mammaspring.com sa...

Så häftigt pass!

Kan du förresten tipsa om bra program för små barn på ipaden?

Löpning & Livet sa...

Karin: hehe, ja men det får bli ett senare problem :)

rundarocksaenform: bra pass!

Ingmaire: ca 40 min

Mammaspring: Toca bocas olika spel är bra. Och Pettsons. Och radioapan. Sedan har vi lite olika pussel och pekspel.

Unknown sa...

så skönt med en ledig vardag ibland! visserligen jobbar du helg ibland också men ändå!