torsdag 24 januari 2013

Nya pannkisar


Jag älskar verkligen pannkakor i alla dess former. Ofta gör jag alldeles vanliga hederliga med hälften vetemjöl och hälften graham (eller annat grövre mjöl). Ibland gör jag lite amerikainspirerade varianter med yoghurt istället för mjölk. Ibland har jag hallon och blåbär i smeten, ibland vispar jag ner en banan och/eller en klick nötsmör. Kanske lite kakao. Våfflor är också gott, men det brukar vi bara orka göra några gånger per år. Då blir det efter ett alldeles vanligt recept.


Idag har jag mitt livs första vab-dag. Martin fick värsta sjukdagen med riktigt febrig och hängig toddler, medan jag nu har en nästan frisk en. Pannkakor går alltid ner och dessutom kände jag för att improvisera lite med banan och jordnötssmör som jag läst och hört så mycket om på så många ställen de senaste åren. Sagt och gjort. Stavmixade 2 bananer med 2 rejäla matmatskedar (alltså vanliga middags matskedar) jordnötssmör, 2 ägg och 1/2 dl grahamsmjöl. I originalreceptet förekommer, vad jag minns, inget mjöl men jags er ingen anledning att helt utesluta det.


Resultatet blev söta (lite för söta för min smak) tjocka pannkisar som jag serverade med hemgjord hallonsylt (syrlig som jag älskar!) och vispgrädde. Det var gott men helt ärligt föredrar jag nog någon av alla de andra varianterna jag brukar göra. Men variation förnöjer. Sixten åt dock mest grädde och sylt, men så är det här kanske inte den mest rättvisa dagen att jämföra pannkakor på heller. Vi får testa igen när han är frisk.

4 kommentarer:

Livskraft sa...

Älskar också pannkakor;0) enkelt och barnsligt gott.
Jag har läst PA-programmet och en massa management kurser i USA.

Mia sa...

Jag är också pannkaksbesatt. I inledningen av graviditeten stekte jag pannkakor två gånger i veckan. Haha.. I min lilla ett i Uppsala utan fläkt. Men gott var det!

Anonym sa...

Bananer och jordnötssmör låter ganska sött. Men som du säger, man måste ju testa för att veta och hitta nya goda recept. :-)

Jonna sa...

mmm, vad gott. Jag älskar pannkakor men både jag och Jonte känner att det blir lätt "stabbigt", att vi blir dåliga i magen av vanliga pannkakor, så kanske bättre med ngn annan variant...?