torsdag 10 januari 2013

Helt min melodi

Inspiration till kvällens styrkepass hämtade jag från en för mig nyupptäckt blogg. Tidigare i veckan såg jag ett upplägg på ett kort men effektivt kettlebellspass. Det här är min variant (Klicka på bilden så syns det vad det står):Siffrorna före övningen är antal och siffrorna efter vikt på kettlebell.

Endast microvila mellan övningar så totalt tog passet 20 minuter. Helt min melodi. Eftersom jag kände att jag hade lite mer tid la jag även till lite plankor. Tabataplanka är en egenpåhittad övning som jag kör då och då. Den innebär statisk planka på tår och underarmar 20sek följt av 10sek statisk planka på knä och underarmar som 'vila'. I sidoplankevarianten bytte jag sida i vilan så där blev det riktig vila. Nästan 30 min totalt. Bra grej.


Nästa gång ska jag nog köra 2 varv samt testa att köra med den tyngre kulan på utfallen. Det är inte i första hand mina ben som blir trötta där utan armar och axlar som håller kulan framför bröstet. Sedan gör det ju att variera övningar en himla massa också. Detta var några jag kom på huxflux.3 kommentarer:

LinaTriathlet sa...

Grym hemmaträning! Du ser stark ut! Bra form av planka! Precis som du skrev med kettlebell och trx-band kommer man väldigt långt!

Hanna sa...

Låter som ett grymt bra pass! Det där måste jag testa. Det påminner mig om att det är hög tid att införskaffa en 16 kg:s. (Såvida inte 4-åringen går med på att jag svingar med honom, lagom vikt och allt.. ;) )

Unknown sa...

stark, tuff, cool brud!