söndag 6 januari 2013

Underbart är kort

Och så togs jag tillbaks ner på jorden igen. Långpassdags. Söndag du vet. Sovmorgon fram till åtta. Äta frukost, vara seg. Vara opepp och fruktansvärt omotiverad. Rycka upp sig och tänka "det är den här känslan många brottas med dagligen och ger efter för. Här ska inte ges efter. Nu går du ut och genomför. Så det gjorde jag. men ärligt talat. Det var fasen inte roligt en endaste stund. Grått och tråkigt. Om än bart på marken. Jag vill ha vinter! Sega ben. Trött huvud. Tråkig löpning. Vi stannar där. (Fast jag lyckades skrapa ihop 21,6km tråklöpning i alla fall.)

Desto roligare med en tur till Eriksdalsbadet. Eller, inte så mycket för oss vuxna, men desto roligare för den stora lilla. Han blev överlycklig och då blev också vi det såklart. Fast så blev det såklart lite ilska när det var dags att gå upp. Och när han inte fick simma själv och sådant.

Middagslagning med matlådefix och andra kvällsbestyr och nu är klockan redan nio snart. Det dumma med att stortoddlern fått juniorsäng är att han inte längre somnar själv. Första kvällen gick hur bra som helst, men redan andra kvällen, när han insåg att han kunde klättra i och ur sängen själv, är det helt plötsligt läskigt att somna. Så nu tar det tid... I bästa fall tio minuter (Och det är ju ingen fara!), nu nästan en timme (Fast jag att vet att det finns många som tar ännu längre tid på sig så jag ska väl inte gnälla här heller antar jag. Det är bara det att vi vant oss vid en viss rutin och så blir allt upp och ner nu.). Men hur som helst. Nu ska jag sätta mig i soffan med en bok och lite godis och en kanna te.

9 kommentarer:

mammaspring.com sa...

Det där om något bygger vilja och mental styrka! Att inte ge upp - att fortsätta trots tråkkänslan! Superduktiga du!!

Anna (Orka mera) sa...

Bra jobbat! Skitpassen kommer lite nu och då, men varje gång man tar sig igenom dem så växer pannbenet en liten bit till! Dessutom uppskattar man de bra passen ännu lite mer, när man har provat motsatsen! Gott jobb!

LinaTriathlet sa...

Håller med föregående talare! Det där bygger styrka! Bra jobbat!!

Caroline - Klara,färdiga,Spring! sa...

Lite så var min känsla idag också, men det var fler saker som bidrog till tråkkänslan:(
Skönt efteråt i alla fall!

Unknown sa...

Ja det där grå är inte kul. Saknar också snön. Men det är ju då när det är tråkigt som man bygger på det där pannbenet. Och vem vet, vi kanske får mer snö framöver!

Ingmarie sa...

det är skittrist när det är så där men du, utan skitpassen skulle inte lyckopassen finnas! KRAM

Elli sa...

Hej! Följt din blogg under hösten och blivit inspirerad själv att börja blogga. Jag började löpträna i somras och kom igång bra. Om jag inte kan ta mina turer blir jag galen, så kul tycker jag det är! Kolla gärna in min blog. Inte så mycket där än dock ;) loparmode.blogg.se

anneliten sa...

Får jag föreslå en bok i öronen? Blir mindre tråkigt då.

Känner så väl igen det där med att så fort man tycker att man har rutiner som fungerar så ställs de på ända. När man har småbarn alltså...

Löpning & Livet sa...

Elli: vad roligt, det får jag kolla på!

Anneliten: ljudbok lyssnade jag på men den är iofs inte så bra. Fr välja en bättre näta gång :)