lördag 5 januari 2013

Nu finns ingen snö

Jo för nu finns bara en del sorgliga ledsna snöhögar kvar här och var och en isfläck här och där. Kanske någon gräsmatta fortfarande har ett litet lager, hård, snö över sig. Men annars är allt borta. Grått. Tråkigt.


Jag har jobbat intensivt och mycket de senaste dagarna. Inventering med allt som tillkommer därikring. Men en kort kvällsjogg hann jag med igår. Och ett lättare corepass därefter. Idag har jag tänkt mig tempolöpning. Visst, då är det en fördel att vägen är fri från snömodd, det ska jag inte förneka. Men vitt och rent och fint går före snabba fötter just nu. Det är vinter och på vintern ska det vara snö. Det ska vara tungt att springa, Dels för att kroppen inte är i toppform och dels för att underlaget försvårar. Snabba fötter har jag i maj. Då kroppen är på topp och våren på plats med besked.

Så nu dricker jag lyxigt kaffe (Funderar på att bli kaffesnobb och endast köpa hem fina omalda bönor och dricka kaffet med vördnad.) och försöker ladda mentalt för 5+5+2 kilometer. 5km progressiv löpning, från superlugn uppvärmningsjogg upp mot en bit från tröskelfart. Därefter 5km på denna nivå följt av 2km nedvarvning. Det är planen.

3 kommentarer:

Karin sa...

Bli kaffesnobb!!! Hos oss är det enbart Rättvisemärkt och ekologiskt :-)

Suzan sa...

Kaffesnobb låter nice och här i Skåne har vi knappt haft ngn snö alls.

Löpning & Livet sa...

Kaffesnobb ska bli! Tips på kaffe jag inte får missa?