onsdag 16 januari 2013

Små vardagsfunderingar

Lätt vecka denna vecka och det känns som jag inte gör annat än slöar. Jag kommer snabbt in i lunken. Oavsett om det är lunken med mycket och tuffare träning eller lunken med lättare och mycket mindre träning. Båda är bra på olika sätt det är ju det som är själva grejen. Jag gillar variationen.

I natt sov jag riktigt dåligt för första gången på länge men konstigt nog känner jag mig inte särskilt trött. Först tog det en stund att somna men så sov jag någon timme. Men sedan alltså. Vaknade. Funderade. Tänkte. Funderade lite till. Över jobbgrejer. Över livet. Inte över träning. Där känner jag mig ganska mycket på banan. Låg och vände och vred på mig och hörde den andres djupa andnig. Gick till slut upp för att skriva ner några av de tankar som snurrade. Gick tillbaks till sängen. Lite mer tillfreds. Lite mer rofylld. Höll på att somna in. Då avbryts jag av ett illvrål från rummet intill. Liten plutt har vaknat, inte hittat nappen, kravlat sig ur sin säng och är ledsen över att dörren är stängd. Vi öppnar och liten kravlar upp i sängen, får ny napp och lägger sig tätt intill sin pappa. Den här gången var det han som var tryggast. Själv fortsätter jag kampen för att somna. Känner mig lite utanför där på min kant. Lägger mig närmare så att vi ligger tre personer på ena halvan av sängen. Då går det att somna.

Jag gissar att tröttheten kommer att komma som ett brev på posten lagom till efter lunch. Vilken tur då att långsam snöjogg och energigivande body balance är vad som står på agendan idag. Ska bara jobba lite först.

5 kommentarer:

Ingmarie sa...

Det är bra det där att skriva ner. :-)
Hoppas du får lite klarhet. Och att du inte somnar förrän i kväll. :-)

Jenny sa...

Så där det ju i bland...livet liksom! Skönt att du kunde skriva ner lite då. Ha en bra dag!

Johanna sa...

Åh. I was with you inatt tyvärr... låg också vaken och funderade och funderade. FÖRSÖKTE verklkigen få hjärnan att koppla bort, men det är svårt på natten. Nästa gång ska jag också kliva upp och skriva av mig!

Hoppas att du orkar hålla gnistan uppe idag!

Anna (Orka mera) sa...

Finns inget värre än när man börjar grubbla på nätterna. Går liksom inte att sluta, tankarna bara snurrar. Hoppas du fick nerklottrat något bra som du kan ha nytta av. Så har du inte legat sömnlös i onödan!

Löpning & Livet sa...

Jo ofta kan det ändå komma något bra sur det hela. Iallafall om man lyckas ta igen sömnen sen också :)