måndag 7 januari 2013

Livet

Idag vilodag från träningen men desto tuffare för huvudet. Stressigt och rörigt. Mycket att fixa med och när jag väl har börjat hittar jag alltid femton grejer till som jag helst vill ha gjorda igår. Jag vill ha nytt och fräscht och fint nu på en gång. Men det går ju inte när jag samtidigt ska bidra med kunskap och förmedla den äkta glädjen med springning. Just det ordet, springning, är ett ord som jag använder mig av mer och mer. För jag tycker det är ett så himla fint ord! Löpning låter så stelt och tråkigt och ordentligt. Springning låter mycket mer lekfullt och sprudlande. Energigivande. Precis om det är.

Det var mycket jag inte hann göra idag men det var också mycket jag fick gjort. Jag måste lära mig att se även det halvfärdiga som steg framåt och inte som nederlag för att jag inte hinner klart. Det är så typiskt mig att det ska vara allt eller inget. Skjuta upp eller göra just precis i detta nu. Något jag dock hunnit med är en lunchdejt med en fin Caroline. Att avhandla livsplaner och stora drömmar är vi bra på. Det är roligt att hitta personer som är lika. Jag tänker ofta på detta. Hur tillfälligheter gör att vissa människor möts. Eller är det ödet? Är det meningen? Eller finns det massvis av ytterligare fina tvillingsjälar där ute som jag aldrig kommer träffa och lära känna? Jag har hunnit samla på mig en härlig liten skara genom åren. En av dem träffade jag när jag var fyra. I stallet fanns någon. På universitetet en tredje. Och på senare år är det springandet och skrivandet som bidragit mycket. Och ytterligare tillfällen före och efter som kanske var förutbestämda eller så är det bara en slump. Förunderligt.

3 kommentarer:

Caroline - Klara,färdiga,Spring! sa...

Tack själv för en mysig lunch!
Repris nästa vecka på Kalori(kanske får satsa på antingen en tidig eller sen lunch då?:)

Fina ord du skriver och du är en fin tjej som jag är så glad att jag fått träffa och lära känna 3>

Caroline - Klara,färdiga,Spring! sa...

<3
(så ska det ju vara)

Ingmarie sa...

Jag tror det är menat. :-)