lördag 18 maj 2013

Vilken grej!

Min kropp är fantastisk! Trots att den tjockat på sig rejält, fått en lite kula framtill, blivit med mycket större blodmängd och är allmänt seg och klumpig så tog den mig runt finaste Göteborg på en bättre tid än jag vågat hoppas på. Tack för det älskade du.I början var det dock riktigt segt och jag började undra vad jag givit mig in på. Hela slottsskogen var så sjukt seg, tung och het och jag ville bara gå. Ganska sist i min grupp var jag men det är ju inte konstigt. Dock blev jag intervjuad av Svt och Rickard Olsson (kolla svt play) och det var ju lite otippat. Jag tycker sådant är läskigt men nu hann jag liksom inte fundera så mycket så det var bara att prata på :)

Jag gick uppför större delen av säldammsbacken (och blev intervjuad igen men jag vet inte om det kom med på tv) och sprang sedan vidare. Då äntligen vaknade jag och det kändes lätt ända fram till stigningen upp mot älvsborgsbron. Där gick jag igen och även uppför större delen av bron. Det blåste kraftigt där uppe men det var bara skönt. Nedför och återigen pigg fram till typ åtta kilometer där det började gå segt. Stretade på i lugn takt fram till nästa bro där jag återigen gick. Sedan fick jag fart och pinnade på riktigt bra och sprang till och med om massa folk. (I övrigt blev jag omsprungen typ hela tiden från start till mål.) Sista biten upp mot Götaplatsen blev det dock promenad och även uppför gångbron över in i Slottsskogen. Men sedan alltså. Jag fick sådan energi att jag till och med orkade mig på en liten spurt. Ingen superfart direkt men jag blev ganska flåsig och trött. Det var skönt att få komma i mål och känslan, den känslan jag kände när jag stoppat klockan på 2:03 är obeskrivbar. Ett endorfinrus och en stolthet utan dess like. Jag har aldrig varit så stolt över ett lopp. Det finns säkert många gravida som sprungit en halvmara mycket snabbare än vad jag gjorde idag, men jag kände mig ändå lite speciell. Och var så himla nöjd. Även bäbisen verkar ha fått ta del av endorfinruset för den sprattlade runt som bara den :)Nu ska jag bara ligga med benen i högläge resten av dagen och fylla på med massor av mat, vätska och godsaker. Säga tack till kroppen.

19 kommentarer:

Klara sa...

Grymt jobbat, grattis! Verkade ju gå hur lätt som helst när SVT intervjuade dig! ;)
Sprang också Varvet idag, lite för varmt för mig + "post-förkyld" så jag känner mig nöjd med att jag kom runt!

Snorkkis sa...

Underbara kropp!

Unknown sa...

Kanonbra, grattis!

Skrattade högt här hemma i soffan när Rickard Olsson beklagade sig över att en gravid sprang om honom, ha ha!

Men fy vad det verkar ha varit varmt, är jätteimpad över att du ens gav dig ut :)

Tove sa...

Bravo! Otroligt bra jobbat av dig och jaa, kroppen ÄR fantastisk!

Anna (Orka mera) sa...

Vilken prestation!!! Tänkte på dig och magen när det var som varmast här idag. Tänkte att det måste vara hur jobbigt som helst! Men det fixade du ju med bravur! Grattis!

Lisapisan sa...

Åh så bra! Och det är så roligt att läsa att du är så nöjd och stolt över din fantastiska kropp som faktiskt klarar av det här. Stort grattis :-)

LinaTriathlet sa...

Stark kropp!! Grym du är!!

Karin - Fitness och Hälsa sa...

Vilken insats! Härligt jobbat!

Malin sa...

Fantastiskt jobbat!! Stötte på dig två gånger under dagen och ville ju bara gå fram och tacka, önska lycka till osv samt heja på sig i sälldamsbacken men visst blev jag så förbannat nervig och kände mig superfjantig så det blev liksom inget alls vilket i skrivande stund känns ännu sämre hehe.

Maria L sa...

Jag är så imponerad av dig. Du springer snabbare med bebis i magen än vad jag gör utan. ;)
Och JA våra kroppar är fantastiska. Tänk att vi kan "göra" små människor.

Unknown sa...

åh vad du är fantastisk! så himla bra gjort! jag orkade springa ett varv på LM igår, 7 km, det var såå kul!

Ann sa...

Åh vilken grej!! Hipp hurra för dig och din kropp - så himla härligt att läsa! Och vilket fint klipp jag hittade på svt förresten, du såg så lätt och skön ut!
Stort grattis till en kanonprestation och en asagrym kropp! Heja du!

Caroline - Klara,färdiga,Spring! sa...

Så himla bra! Visst är kroppen helt fantastisk, jag upphör aldrig att imponeras av den! Stor kram

Mia sa...

Härligt jobbat! <3 Minns själv den där känslan efter Lidingö förra året. Och så skulle jag ju hålla masken också efteråt eftersom vi ännu inte gått ut med att vi var gravida :D Kul att ses längs med banan också! En pratstund som gav energi!

Malin sa...

Så sjukt imponerad av din prestation! Ingen dålig tid alls, superbra ju!!
Grattis till ett fint genomfört lopp.

Löpning & Livet sa...

Miljoners tack alla fina!

Anonym sa...

Underbar läsning! Du är grym! :-)

Malin - Lite längre sa...

Härligt! Grattis! Kanske är gravid som var grejen för att ha ett bra Varv? Verkar ha gått rätt tungt för de flesta andra :-)

Therese sa...

Grattis, imponerande!!! Mvh Therese