måndag 6 maj 2013

En utesöndag
Ingen träning så långt ögat kan nå i helgen. Jag var ombytt och tänkte springa hem från Kungsholmen runt i lördags, men fick sådan (förmodligen stressrelaterad) huvudvärk att det fick vara. Och igår var det fullt upp från 06 till 18 och sen dog jag lite.Vi flydde hemmet redan vid åtta på morgonen för att åka ut på landet och vara med om när 50 eko-kor äntligen fick komma ut på bete. På gården fanns även hästar och får och sådant är spännande för en toddler. För en vuxen också för den delen. Bullar, mjölk och citronkesella med något slags kex smulat över bjöds vi på. Och väldigt härligt vårväder. Det var blåsigt inne i stan, men ute på landet var det tydligen lä så det varven fröjd att sitta i en grässlänt i solen och ha picknick medan vi väntade på korna. Ensamma var vi dock inte, galet mycket folk som hittat dit.En timme från frihet.

När korna busat en stund kom bussar och hämtade upp oss och vi tog oss in till stan för sen lunch. Sixten somnade och vi hann äta i lugn och ro innan honom. Sådant är lyxigt. En fika på det och vi var sedan redo för en liten promenad och busstur mot stor lekplats. Väl där åkte Sixten en lång rutschkana ungefär en miljon gånger. Det är så roligt att se honom så lycklig. Om han fick välja skulle vi vara ute dygnet runt men det går ju inte alltid. Det är tur att hans förskola har en uteprofil och att han får vara ute större delen av vardagarna. Och när vi flyttar blir det enklare att vara ute hemma också. Mindre trafik och en liten lekplats precis utanför dörren. Plus en liten trädgård på det. Hoppas vi hinner flytta innan semestern och hans långa ledighet från föris.Solhatten skulle absolut inte sitta på huvudet, den skulle hållas i handen under alla åkturer.

2 kommentarer:

Fit-Eva sa...

Visst är det härligt att vara ute nästan hela dagen! Man känner det sen i ansiktet på kvällen!
Skönt för er med huset! Det blir på ett helt annat sätt när man har hus och kan vara ute när man vill. Hoppas ni har staket! Vår son var en rymmare så det blev en del spring hos grannarna!
Hoppas du orkar komma och heja på SM! Det blir en del kjolar att heja på!

Unknown sa...

åh vilken dag, Sixten måste varit i sitt esse!