måndag 29 juni 2009

Vilovecka men träningsglädje ändå

Ja nu har den startat, den omtalade viloveckan. Än så länge känns det toppen, men hur det kommer kännas på torsdag vet jag inte. Tur att jag åker hem till värmland och går på festival så jag har annat att fokusera på.

Idag har jag dock fått uppleva massa träningsglädje, vilja, mjölksyra och endorfiner ändå. Inte i min egen kropp men vid sidan av. Som coach och peppmaskin till mina (våra) underbara deltagare på löpträningen. Att vi var nästan dubbelt så många som de två föregående gångerna gör inte saken sämre. Jag är grymt imponerad av de 13 (tror jag det va) deltagarnas vilja idag! Varmt och kvavt och med en sol som fortfarande stekte rätt bra genomfördes en uppjogg på ca 3km, 8x300m på bana och ca 2km nedjogg. Jag cyklade längst bak som sällskap åt den minst snabba personen under upp- och nedjoggen. Denna tjej är även den jag är mest imponerad av eftersom hon verkligen sprängde gränser och genomförde långt mer än hon trodde hon kunde idag. Nästan lika bra, nä nästan bättre, som att göra det själv! Du är grym Carro!

Även andra personer som har nästintill obefintlig löpvana imponerade rejält med sin vilja och sitt kämpande. Mycket mjölksyra och snabba hjärtslag idag. Och att se den snabbaste killen springa 300 meters intervaller var en fröjd för ögat. Nästan så jag fick rysningar! Vilket steg och vilket flyt! Vilken lätthet! Måste övertala honom att lägga kickboxningen på hyllan och bli löpare på heltid. Springer man varvet på 1:26 utan särskilt mycket löpträning har man onekligen talang. Övertalningskampanjen har startat, bara så du vet Thomas :)

Det är så kul att leka löptränare! Så fort jag får råd (innan jag når pensionsålder hoppas jag) ska jag gå Sisus fystränar- och löptränarutbildningar. Så om det är nån som känner för att sponsra är det bara att säga till ;)

7 kommentarer:

Em Löfgren sa...

hihi kan inte sponsra! men jag är din första elev =)

Malin sa...

Det skulle nog passa dig som handen i handsken! Din löparglädje skulle peppa & inspirera andra jätte mycket! Du ska se att det löser sig med finansiering så småningom... :)

Erika sa...

Låter som jag helt klart måste komma och vara med någon måndag! Jag kan absolut behöva lite löpskolning och är övertygad om att du är en toppen tränare! =)

Josa sa...

SISU utbildningar verkar sjukt bra! Vill också, men som sagt, pengar...

LinaTriathlet sa...

Kul med festival :-) Jag kommer ju från de småländska skogarna så hultsfreds festivalen har varit i mitt hjärta.

Kul att du får leka löptränare, så himla roligt att få inspirera :-)

Marre sa...

Så klart ska du satsa på en löparcoach-karriär! Passar dig utmärkt! Kanske snärja en äckligt rik kille som kan betala? ;-)

Vad läskigt med en vilovecka - jag ryser.... ;-)

Löpning & Livet sa...

em: :)

malin: tack :) Jo, nångång så!

erika: klart du ska!

sara: ja de verkar bra!

cykling..: aha, ja där har man ju varit ett antal gånger i sin ungdom :)

marre: hahaha, jo men var hittar man en sån? han måste va snygg, snäll, trevlig, smart, träna ungefär lika mycket som jag och sånt också! :D