måndag 15 juni 2009

Lite löpning och lite livet

Det där med löptränardebuten är inte riktigt så coolt som det låter. Jag har bara dragit ihop lite folk från gymmet för att löpträna tillsammans 1 gång i veckan under sommaren. Målet är Midnattsloppet den 22:e augusti och på vägen dit kommer olika typer av pass att springas. Jag och en av pt-tjejerna (som också springer ganska mycket) håller i träningarna som oftast kommer att vara i Skatås. Idag var som sagt första dagen och det innebär en 8km lugn och skön (nåja.. för vissa lugn, för andra lite jobbigare) jogg för att se ungefär hur snabbt deltagarna springer. Idag var det många som hade förhinder av olika anledningar, men 7st blev vi iallafall. I början hängde alla ihop, men efter hand delades gruppen i två där jag som utlovat höll mig längst bak i den lite långsammare gruppen. Där trivdes jag dock bra. Ett perfekt återhämtningsjogg-tempo på runt 6 min/km där jag glatt peppade och babblade på för att få mina deltagare att orka hela vägen. Jag är grymt imponerad över dem! De orkade hela vägen trots att de inte sprungit på länge och framförallt inte springer så långt i vanliga fall. Nästa vecka blir vi förhoppningsvis minst 4 stycken till. Då blir det någon form av kvalitetspass. Ska bli kul!

Eftersom jag sprang både dit och hem, via lite omvägar, samlade jag ihop 17km idag. Helt ok. I övrigt bara jobb. Men jag trivs förvånansvärt bra bland gamlingarna. Hm.. de där sjuksköterskefunderingarna börjar ge sig till känna igen.. Men usch för mer pluggande nu, får nog vänta typ 10 år i så fall..


Om man kollar riktigt noga kan man se mitt mantra nedskrivet på den rosa lappen!

Andra funderingar som fyller mitt huvud för tillfället (bland många andra) är hur jag ska lyckas fixa en gratis/billigare Arvikafestivalenbiljett. Jag kan bara inte missa den, det går inte. Det hör till sommaren och i år har de ju verkligen lyckats något alldeles extra! Om ni ser en tävling där man kan vinna biljetter får ni gärna tipsa! :)

11 kommentarer:

BETSY sa...

Å! Kan man annat än att trivas bland gamlingar?? Jobba som sjuksköterska på äldreboende är bästa jobbet någonsin - jag lovar!!

Malin sa...

sv: Jag tror att du har helt rätt! Det är bara jag som blundar för det.. Att vila är inte helt lätt när man är van vid att leva i ett väldigt högt tempo. Men det är klart att det behövs lite extra efter en mara!

Kul att träna tillsammans. Jag längtar tills team-löpningen här i stan börjar igen.

Ha en bra dag!

Anonym sa...

Låter kul med Skatås-löpning. Kan man hänga på någon gång eller är det privat och bara för tjejer, för i så fall platsar inte jag och lillkillen. Har för mig att det finns joggingvagn att hyra i motionscentret så jag tänkte ändå testa det med lillkillen någon dag. Så om ni vill ha sällskap och ska köra typ 8an en gång till så hänger vi gärna med om det passar tidsmässigt!

Cecilia sa...

Tränare som är hyggliga och inte springer ifrån någon som har vågat sig ut på sin första löprunda i grupp är guld värda. Precis det som gör att man vågar följa med nästa gång!

Em Löfgren sa...

men åhhhhhhhh varför kan inte dne löptrningen äga rum i sthlm?!Det hade jag ju velat vara med på och behövt!!!

Löpning & Livet sa...

betsy: :)

malin: ja och så är det kul att peppa andra!

johan: du får absolut hänga på nån gång! Vi kommer dock att köra lite olika dagar och olika typer av pass, så det är nog bra om du hör efter innan..

cecilia: haha, jo det vore ju lite elakt att bara springa ifrån vissa :)

emliscios: flytta hit! :D

Katarina M-I sa...

Lämnar också sjukhusets dålig arbetstider för att jobba på ett privat äldreboende till hösten. Det finns många valmöjligheter som sjuksköterska, men du har inte funderat på sjukgymnast?

Susanna sa...

Kul att du trivs så bra på jobbet!

MarathonMia sa...

Superkul initiativ med löpningen och ett mål...! Me like.

Snorkkis sa...

Kul att du trivs med nya jobbet (visst är det nytt?). Tror att det är jätte många som kan komma igång med löpning genom att vara med i en grupp, så vilket kanon-initiativ!

Löpning & Livet sa...

cykelmygga: jo sjukgymnast (och dietist) har jag varit inne på otaliga gånger genom åren, men då det har varit så svårt att komma in fick jag välja kost och friskvårdsprogrammet ist. en jättebra, intressant och välbehövlig utbildning, men som allt för få tyvärr vet vad den innebär.. men snart så :)

sus: ja, så skönt!

mia: ja det känns kul!

snork: jo det är nytt. Och ja det verkade vara uppskattat och det känns superkul!