torsdag 28 oktober 2010

Magen växer som den ska

Ok då, magen växer inte långsamt, den växer precis som den ska. Exakt på medelvärdet på den där kurvan. Imorse var jag hos barnmorskan och fick reda på det. Plus att mitt hb inte så oväntat sjunkit, att vikten ökat och att mitt blodsocker var bra. Bäbisens lilla hjärta slog 148 slag per minut, jämfört med 150 för ungefär fem veckor sedan.

Min ordinarie barnmorska var sjuk så jag fick träffa en annan idag. På ett sätt tyckte jag bättre om henne, hon verkade mer som jag, strukturerad liksom. Inte för att jag tycker att min ordinarie är dålig på något sätt, men jag fastnade helt enkelt för den här tjejen. Egentligen borde jag kanske be om att få byta? Men nä, sådan är jag inte. Jag ogillar starkt att "ställa till besvär". Och för den delen kommer jag ändå få byta den sista tiden sen när jag flyttat till Stockholm.

Just nu pågår rosa bandet-galan och jag kollar lite på den samtidigt som jag fixar med annat nödvändigt. Jag har alltid nära till tårarna, särskilt när jag ser program om sjuka djur (eller bara djur i allmänhet, jag börjar exempelvis nästan gråta om jag ser en bullterrier) eller om sjuka människor. Det blir inte bättre av att vara gravid kan jag meddela. Men tårar är ju bra, de liksom rensar upp.

7 kommentarer:

Erika sa...

Det är så roligt att få läsa lite om vad som "komma skall" för min del! vad skönt att du följer kurvan, man är ju lite osäker på hur magen ska växa när man är gravid. Alla påpekar att "meh, du har ju knappt någon mage". Eh, tack eller?

När flyttar du norrut?

kram

Karin Engen sa...

Jag kan säga att man får tårar i ögonen utan att vara gravid också...

Annika sa...

Mm, här rann tårarna också - trots att jag inte är gravid - vet inte vad jag ska skylla på? Men sorgligt var det ju hur som helst. Hoppfullt att så mycket pengar kommer in iaf!

ellen sa...

Jag håller med. Jag är inte heller gravid, men tårarna rann ändå...

mina sa...

Som vanligt beskriver du hur det var för mig på pricken. Min mage har hela tiden varit exakt på kurvan även om den ser liten ut. Men det har och göra med hur livmodern ligger, och med om magmusklerna delat sig och annat sånt. Nu i vecka 36 är det ganska skönt att inte vara så stor.

Skönt att du orkar springa så pass mycket. Själv har jag fått lägga ner det nu pga

mina sa...

pga knäna skulle det stå... Men bebisar tror jag gillar mycket att springa. De vaggas väl till sömns då skulle jag tro

RosaMilton sa...

Jag tycker nog att du i det här fallet ska vara till besvär. Hur många gånger i livet kommer du att vara gravid? Nu om någon gång är det kanske dags att prova att vara besvärlig! Och kanske att öva inför förlossningen... Då om någon gång kan det vara viktigt att det klickar.