tisdag 12 oktober 2010

Nya kompisar

Jag tror jag har hittat några nya kompisar. Kettlebells heter de, och de är himla bra faktiskt. Olika tunga men lika bra för det.


Fina. Bild; snodd från nätet

Innan jag och Madde drog igång vår Kettlebellarmy som vi kört under sensommaren/början av hösten hade jag nog inte använt mig av kettlebells mer än max 3 gånger. Jag var inte skeptisk, men heller inte helt övertygad om dess förträfflighet. Men nu minsan! Jag tror jag är lite kär nästan. Kanske så kär att jag kan tänka mig att investera i ett par stycken såsmåningom. Kan vara fint att använda när bäbisen sover i vår. När det fortfarande är kallt kan jag använda dem inne och när det blir varmt kan jag ta med mig ut. Jag jag tror faktiskt att jag ska investera såsmåningom. Lite army, lite kettlebells, lite yoga, lite cykling och massa spring. Så tänker jag komma tillbaks och fortsätta på vägen mot mitt bästa springjag!


Ungefär lika varmt. Utomhus då, inomhus nu.

Ikväll efter jobbet sprang (joggade) jag 20min på bandet innan jag umgicks med två ryska järnklot i 40min. Konstant puls och jobbande muskler. Funktionellt och fint, just the way I like it. Bäbisen sov tror jag. Morgonyoga imorn blir nog en bra fortsättning.

11 kommentarer:

anneliten sa...

Hur lär man sig bäst vad man ska göra med kettle bells? Någon klass?

markus sa...

Jag har aldrig fattat det där med kettlebells. Kan man göra något med dom som man inte kan göra med vanliga hantlar egentligen? :P

Hardcore chicks sa...

Marcus: Om Andréa tillåter mig att svara- ja, du kan göra massor annorlunda. Eftersom handtaget så att säga sitter utanför vikten så får du ett helt annat moment, vilket påverkar betydligt fler muskler. Du kan också jobba med ett annat flow i rörelserna, och tex svingar kan du inte utföra korrekt alls med en hantel. Svingar kan förövrigt vara den mest funktionella övningen ever, balans, styrka, koordination och rörlighet.
mvh Madde

Mia sa...

Jag har aldrig hållit en sådan där, men om du säger att det är bra så... :) De är estetiskt tilltalande i alla fall. Som en kombination av kanonkula och mina. Haha..

Mia sa...

SV: Jag vet om att jag inte kommer upp på Bloglovin längre :( Surt är det. Men det är ngt tekniskt knas jag inte kan lösa själv. Hoppas du kommer ihåg mig lite då och då ändå :)

soffan sa...

Jag har fortfarande aldrig provat kettlebells, fast jag måste tillstå att jag är nyfiken :).

Tove sa...

För min del var det kärlek vid första ögonkastet när jag testade kettlebells. Jag är fortfarande kär :)

Jenny sa...

Har inte testat på kettlebells, men nu blir jag riktigt sugen!

Em Löfgren sa...

hihi kettlebellsfebern är het!

Löpning & Livet sa...

anneliten: tja.. gå på en klass är nog en bra början. Då kanske man kan få lite feedback på hur ens teknik ser ut. Annars finns det nog rätt mycket info på nätet och jag vet att det även finns böcker.

markus: som madde säger; ja ganska så mycket mer saker än med vanliga hantlar :)

madde: tack för ett bra svar :)

mia: :) och jadå, du kommer upp på facebook iaf :)

soffan: testa!

tove: härligt! :)

jenny: prova!

emliscious: med all rätt :)

markus sa...

Där ser man! Dår får jag väl helt enkelt ta och testa det någon gång :)