söndag 24 oktober 2010

Höstigt

I helgen har det verkligen varit höst ute. Höst i bemärkelsen regn och rusk. Igår var en superdag med både umgänge och tid till lite slöande, en bra mix helt enkelt. Även denna dag har innehållit ungefär samma vara. Efter frukost och lite skrivande fick jag helt plötsligt bråttom att byta om. Karin med bil redo att ta oss till skatås fanns utanför. Och till skatås kom vi. Jag för att få jogga några kilometer, hon för att köra maxpulstest. Jag ska nämligen skriva lite träningsprogram åt Karin. Vara coach kan man kanske också kalla det. Roligt och givande ska det iallafall bli! Även Madde mötte upp för att sällskapa på uppvärmningsrundan och vara peppmaskin, ett jobb hon skötte utmärkt. Under uppvärmningskilomterarna fram till backen vi (Karin) skulle köra i hann vi averka många roliga historier. Jag glömde nästan bort hur mycket jobbigare det är att springa i kuperad terräng med en bäbis i magen plus x antal extra kilon på kroppen jämfört med hur det brukar vara. Jag hade fullt upp med att fascineras över lustiga grejer jag fick höra. Jag var dock rätt nöjd över att få stå och peppa och skrika en stund när vi väl var framme.

Medan jag beordrade Karin att fortsätta sin uppvärming ett tag till, i ett lite högre tempo, passade jag och Madde på att lata oss lite. För sen skulle det peppas minsan! Grymgrym är den där Karin! Hon lyckades pressa ur allt och lite till och med ett pålägg på ett par tre slag så tror jag vi lyckades hitta ganska rätt vad gäller hennes maxpuls. Nu är det bara för coachen, det vill säga jag, att börja skriva program. En nedjogg på det och jag kunde lägga ytterligare 4,1km till min (numera mycket blygsamma) veckokilometermängd.

Nu på kvällen hade jag tänkt åka iväg och köra body balance, men jag kände mer för att vara hemma och lata mig istället. Köpa en stor påse godis, göra en stor kanna te och bara halvligga i sängen och läsa. Ta vara på hösten. Så det tänker jag göra.

11 kommentarer:

Karin Engen sa...

Det förtjänar du! Tack för idag vännen :)

Fitnesscoachen sa...

Åh, jag tänker genast skriva in peppmaskin i mitt CV!! Haha, ja, det hann bli en del roliga historier ju! :D

Ingmarie sa...

Här har det med regnat från tidig morgon till sen kväll.Men det är bara att gilla läget och tända några ljus till! :-)

Unknown sa...

Maxpulsen vore skoj att veta. Behövs peppmaskin för sånt test eller fixar man det själv tro?

Erika sa...

Ditt inlägg snurrade igång så många tankar, så jag var tvungen att skriva av mig :) Trist med vikthets när man ska njuta av att bli tjock om magen och inte lägga fokus på sånt som känns helt irrelevant i sammanhanget..

roligt att ni också börjat köpa kläder, är rädd att när man väl börjat är det svårt att tygla sig :)

Anna sa...

JAg tar vara på hösten :)! Och nu när köket där hemma börjar bli klart så blir det lite extra! Ska bara koppla av efter all renovering. Njuta av drömhuset!

Mia sa...

Bra där. Piska på Karin bara. Haha..

Gud, det verkar skitjobbigt det där. Tur att jag har bestämt mig för att förbli ovetande om min egen puls. Har jag överhuvudtaget någon?

Karin Engen sa...

Haha Mia! Jag såg allt din kommentar här, mina falkögon upptäcker allt. Akta så jag inte kommer och piskar på dig istället :D

Jenny sa...

Låter mysigt det där! Njut! För att svara på din fråga angående mina passupplägg så stämmer det att jag kör rätt olika från gång till gång. Jag älskar att improvisera och anpassa mig efter kundernas önskemål. Men jag har också helt klara pass som jag varvar med ibland. Det blir aldrig långtråkigt!:)

Jenny sa...

Låter mysigt det där! Njut! För att svara på din fråga angående mina passupplägg så stämmer det att jag kör rätt olika från gång till gång. Jag älskar att improvisera och anpassa mig efter kundernas önskemål. Men jag har också helt klara pass som jag varvar med ibland. Det blir aldrig långtråkigt!:)

Löpning & Livet sa...

karin: inte för att jag gjorde så mycket, men visst :)

madde: gör det!

ingmarie: ljus är bra, så därför borde ju regn (ibalnd) vara bra också? :)

mialena: det är nog betydligt lättare med en eller två peppaskiner!

erika: ja, sorligt är det! Det är en så kort tid i livet och som sagt; litar du på att kroppen bara lägger på sig det den behöver (oavsett om det är 5 eller 25kg) så kommer den garanterat se till att bli av med dem sedan också!

anna: låter fint!

mia: pulsträning är the shit så du borde testa du med! :)

jenny: aha :)