onsdag 22 september 2010

On clouds

Det blev ingen armyklass idag (För få inbokade två timmar före start.) så istället för att åka till ett gym lite längre bort gick jag ut från jobbet och runt hörnet till stans finaste. Passade på att känna lite på mina nya skor som vi fick möjlighet att köpa billigt efter morgonens clinic med leverantören. I måndags kväll när jag sprang (läs lufsade) fick jag ett annorlunda/konstigt ont i magen. En hållliknande känsla långt ner nära ljumskarna som gjorde att jag blev lite rädd och promenerade en bit. Har fått höra att det antagligen "bara" är ligament och annat som håller på att förändras och inget som påverkar bäbisen, men man tar ju det säkra före det osäkra liksom. Det onda (eller egentligen gjorde det inte så ont, det var mer obehagligt och kändes fel) försvan efter lite promenerande och jag kunde såsmåningom lufsa resten av (närmaste) vägen hem. Ingen springning igår, men idag testade jag som sagt. Lugnt och fint, kort och klokt. Drygt 15min och 2,5km på bandet. Det kändes inget när jag sprang, men "drog" lite en kort stund precis efter. Kanske får jag ta det lite lugnt med springandet ett par dagar (eller längre).


Liksom Nike free som jag drömmer om har jag kanske inget jättebehov av denna sko, men den är ju skön att jobba i om inte annat!

Om skorna har jag ännu inte så mycket mer att säga än att de känns annorlunda. Och att det nog var klokt att bara springa ett par kilometer första gången. Enligt leverantören är skons ledord "activation" så det kan tänkas att jag har lite träningsvärk i små muskler jag inte visste att jag hade (Förutom att springa i skon gick jag i den hela dagen på jobbet). Vi får se. Efter min lilla joggtur på stället körde jag lite styrka med hjälp av kinesismaskin och kettlebells. Även det kan förmodligen generera viss tränignsvärk. Vi får se.

4 kommentarer:

Mia sa...

Den ser minst lite annorlunda ut den där skon. Kul att testa! Jag håller också på att bli en sådan där skosamlare... Har spanat in flera godbitar. Men nu ska jag ju löpvila efter Lidingö hade jag tänkt. Typ... :)

Du och bäbisen är ju ett enastående team som verkligen lyssnar på varandra :)

Em sa...

Hej igen, det var den där "smärtan" jag menade i min förra kommentar...
Nu mer kommer den ibland när jag cyklar(spinning) också, det är bara att ta det lite lugnare och sätta sig upp på cykeln, det är inget farligt.

Löpning & Livet sa...

mia: samla på! :) numera är jag på butiken på ö:a hamngatan så titta förbi om du får ett samlarsug :)

em: aha! skönt att jag inte är helt unik då :) Antar att det är sådant som kan komma och gå under graviditeten, så även omd et kanske inte går att springa så mycket just nu så kanske det går senare!

Miss Agda sa...

Jag hade känningar i ljumsken (foglossningsaktiga känningar har jag listat ut att det måste ha varit) någon gång runt v 20. Då sprang/joggade jag inget alls på ett tag utan gick istället raskt (mest med stavar och i backig terräng = man kan få till effektiva pass), men sedan blev det liksom bättre -de känningarna försvann helt. Någon gång mellan v 25-28 kunde jag helt plötsligt jogga på bäst jag ville. Sedan så började den stora magen kännas mer och mer och sammandragningarna blev fler så för ett par veckor sedan så bestämde jag ju att inte jogga alls. Så det kan gå över och man kan alltid testa igen efter lite löpvila. Vi är alla olika, men jag märker att man verkligen får ta varje dag som den kommer. Ena dagen vill man helst bara ligga ner pga tryck över magen medans man dagen efter kan köra ett halvhårt och svettigt gympass. Så är det för mig.

Lycka till!

Ps: Skorna ser riktigt sköna (och snygga) ut! Jag tänker också köpa ett par Nike Free någon gång snart då jag hört så mkt gott om de + de är också supersnygga.