tisdag 28 september 2010

Om morgonlufsande

Kolmörkt, nästan vinterkallt och morgonvackert. Jag må ha haft lite förlite kläder på mig och frös en del om händerna i början, men inget kan slå det där. Det finns många träningsformer som är roliga, härliga, givande, men inget är som springning. Speciellt inte som springning tidigt på morgonen.

Tankarna for mellan funderingar över hur annorlunda livet kommer vara om fem månader till att jag kanske skulle behöva någon att coacha nu när jag inte längre kan coacha mig själv på ett tag. Och ungefär allt däremellan. Lite stressad är jag över saker som måste bli gjorda, men det lyckades jag mota bort under de 40 minuter jag var ute och lufsade. Morgonlufs; du hör ju hur vacker det låter.

12 kommentarer:

Mia sa...

Morgonlufs klingar inte lika vackert i mina öron tror jag... :)

Fast jag sitter här med spring i benen. Det får blir i promenad nu på förmiddagen istället.

Jenny sa...

Härligt! Gillar den här lite kyligare höstluften faktiskt! Man blir så pigg och frisk i ansiktet när man är ute och springer.

Sanna sa...

Härligt med morgonlufs/promenader/ löpning. Jag var ute på en 16 km:s morgonjogg med mina 6,5 månaders tvillingtjejer nu på morgonen. Härligt! Ha en bra dag!

Ann (annsanns.blogg.se) sa...

Håller helt med, det finns INGET som slår en kylslagen morgonjogg. AMEN. Jag var dock tvungen att alternativträna idag för den där återhämtningens skull så det blev spinning och core istället... Second best!
Du kan förresten få coacha mig...;)!

Åsa sa...

Härligt det låter!

Karin Engen sa...

Det låter som en bra start på dagen. Och ja, det var riktigt kallt ute imorse, brr. Bet i kinderna, fast ganska skönt!

Coacha mig, haha :D

Miss Agda sa...

Höstluften är så underbar. Sambon min gnäller hela tiden över att det nu blir så "höstigt", men jag bara älskar det när man börjar få rosiga kinder av vinden när man är ute. Och ingenting slår morgonträning, verkligen ingenting!

Marre sa...

Det bästa med att få barn är att man inte längre kan bestämma och boka så mycket (på ett tag), det blir som det blir och det är så underbart att få stanna upp i livet och bara vara. Morgon jogg är underbart! Önskar jag kunde börja springa snart....

MarathonMia sa...

Jag tar mig en mitt-på-dagen-lufs... håller mig på Västkusten idag :)

soffan sa...

Jag är kluven: Gillar att lufsa, älskar hösten, men hatar mornar... Det låter alltid så himla skönt när andra berättar om sin morgonlöpning, så jag blir alldeles avundsjuk, men det går bara inte.

Löpning & Livet sa...

mia: med lite övning så :)

jenny: ja det är underbart!

sanna: my god! Låter riktigt jobbigt! :)

ann: men det är ju nästan lika bra :)

åsa: det var det!

karin: perfekt start!

miss agda: hösten är bsäta årstiden! Kanske inte november, men definitivt september och oktober!

marre: låter ju lite jobbigt haha :) nä, men det kan säkert vara skönt också!

mia: fint! :)

soffan: jodå! bara man lägger sig i tid, får i såg något litet att äta och tänker på hur skönt det är när man väl är mitt uppe i det! bara att börja öva :)

karin & ann: om ni är seriösa får ni gärna maila mig! :) :)

Carina sa...

Jag håller inte med om morgonlufseriet, är på tok för morgontrött, men att löpning är bland det härligaste man kan göra, det skriver jag verkligen under på!!!