torsdag 23 september 2010

Is it a boy or a girl?

Idag är jag ledig från vanliga jobet så jag passar på att jobba lite med mitt kentpass som jag ska köra på Rosa dygnet. Och jag gör det minsan inte själv! Bäbisen verkar gilla Kent för han/hon sprattlar hej vilt därinne. Jag har inte känt så mycket rörelser innan, men de senaste dagarna har jag till och med kunnat känna lite utanpå magen! Små fjäderlätta snärttar när jag lägger handen där jag känner rörelser på insidan. Häftigt!!

Ända från början har jag varit stensäker på att det är en liten minikille som ligger där inne. Fråga mig inte varför, jag bara vet det. Martin tror däremot att det är en tjej. Ska bli spännande att se vad det blir när den dagen väl är här. Om cirkus 150 dagar vet vi. Det är 147 dagar till den 17 februari, men jag tror nog att bäbisen kommer stana lite längre än så. Det känner jag också på mig. Hade det varit skottår hade han/hon garanterat tittat ut den 29:e bara för att liksom.

Jag tycker det är spännande att inte veta vem som döljer sig därinne. Jag ve att många väljer att ta reda på vilket kön bäbisen har, men för oss är det på något sätt helt självklart att inte vilja veta. Överraskningar är ju kul!

12 kommentarer:

MarathonMia sa...

Håller med dig! Det är mer spännande att inte veta. Jag tog inte heller reda på det och var övertygad om att jag skulle få son nummer två när Elin föddes. Jag hade ju likosm planerat att få två söner och sedan en dotter. Jag kallade henne för HAN i en hel vecka, och blev alldeles varm och lycklig när jag insåg att det faktiskt var en HON. Kärlek :) (min plan var att få två killar och en tjej - men min plan och naturen gjorde annorlunda) Brukar skämta om att nu har jag en son och tio döttrar istället.

frida sa...

Jag gillar dem som inte vill veta (och respekterar dem som vill), jag ser det som att det är en person som föds och inte ett kön. Vad är dina intressanta tankar om det? :)
Håller med dig om sorgen med att egoism och pengar har fått gå före solidaritet och medmänsklighet i vårt land. Tragiskt och hemskt. Men vårt ansvar att ändra på det nu. En bättre värld för din bebis :).

Cathrin sa...

Det är beundransvärt att ni kan hålla er! Jag hade velat veta allt direkt. Är alldeles för otålig.
Kul att höra att h*n har bra musiksmak i alla fall. Jag ser framemot kentpasset som tusan!

Anonym sa...

Åh, jag tror att det är en tjej! :) Vi kunde inte hålla oss utan tog reda på könet innan, men egentligen kände jag från första stund att det var en kille.. =) Och han gillade rock'n roll redan i magen så din bebis blir nog säkert ett Kent-fan! :)

Staffan sa...

Jag har ju fyra barn men bara med den sista tog vi faktiskt reda på könet, det är/var otroligt spännande att inte veta!

Nu är det extra kul att vi har två av varje "sort".

Jenny sa...

Vi tog inte heller reda på vad det skulle bli....men för oss var det "lillan" från start till mål och ut kom en liten Elsa med en massa mörkbrunt hår!

Petra sa...

Vilken spannande tid! Helt makalost att det vaxer en liten person i magen pa dig! Sot mage har du borjat fa ocksa!!:)

sofy sa...

det blir häftigt, VILKEN RESA!

Mia sa...

För det första ser jag fram emot det där passet. Och för det andra så kommer jag och bebisen att sprattla ikapp den 3:e. Härligt! :D I love Kent!

Ingmarie sa...

jag hade inte heller velat veta. Tror inte det är naturens mening. :-)En av er kommer i alla fall att få rätt. :-)

anneliten sa...

Jag har haft två pojkar i magen, men fått två flickor. Och lika glad för det är jag. Håller med Frida - det är en person som föds INTE ett kön. Och det är otroligt häftigt när personen som bott inne i en kommer ut. Otroligt ofattbart! Jag är lite avundsjuk...

Löpning & Livet sa...

mia: Haha :) Men jo det kommer nog kännas lite märkligt om det nu är en tjej som kommer ut när jag föreställer mig en kille :) Inte för att det spelar någon som helst roll förståss!!

frida: precis! En person, inte ett kön! Som genusvetenskapsskolad feminist kan jag ju inte låt bli att undra lite varför man väljer att ta reda på kön? (Även om jag såkalrt respekterar de som gör det!)

cathrin: ska bli kul att du kommer!

träningslyckan: fint :)

staffan: lite spänning ska det ju vara :)

jenny: :)

petra: tack :)

sofy: minst sagt!

mia: haha :)

ingmarie: förhoppningsvis har en av oss rätt ja :D

anneliten: Där ser man. Kanske blir så för mig också då :)