tisdag 7 september 2010

Dum, dummare, dummast

Ibland blir jag så trött på mig själv. Som nu. Klockan ringde men det var "omöjligt" att gå upp, få i mig något ätbart och hoppa i springkläderna. Dealade med mig själv om att få sova en halvtimme till och köra ett eget yogapass istället. Vaknade en halvtimme senare och insåg att det var "omöjligt" att gå upp. Blev sur på mig själv men låg ändå kvar och sov typ fem, tio minuter åt gången i ytterligare fyrtiofem. Piip. Klockan ringer och det är nästan "omöjligt" att gå upp. Men hallå, du måste upp nu annars blir det stressigt! Då var jag nära att deala till mig att hoppa över duschen bara för att få sova några minuter längre. Haha. Jag gick upp ändå, om än lite sur. Efter en dusch blev jag såklart pigg. Precis som jag hade blivit efter yoga eller springning. Varför är jag så dum? Det är inte den missade träningen jag blir sur över, utan för att jag är så dum att jag tror att jag blir piggare av någon dryg timmes uppsplittad och orolig sömn. Jag svär på att jag hade varit piggare om jag gick upp första gången, oavsett om jag tränade eller om jag bara satt i soffan och jobbade med sånt jag borde ha börjat med för länge sedan men inte har börjat med än. Varför lockar sängvärmen så mycket?

10 kommentarer:

Anna sa...

Varför sängen lockar? Det ska jag tala om för dig för kroppen behöver få sova och mysa på mornarna och inte slitas upp och hoppa i ett par springkläder:) Det är bara huvudet som vill det! Sov och njut så länge du kan. Dra ut på tiden i sängen och skit i duschen. Bara njuuuut av att kunna kasta dig på hojjen och ta en fralla på vägen för tids nog kommer du slitas upp ur sängen och längta efter att få sova. Då undrar man var de där lite länge sovmornarna tog vägen.

Annika sa...

Mm, jag känner igen mig! Big time. Snoozningen har förstört många mornar för mig :)

anneliten sa...

Säger som Anna - ta vara på sovmorgnarna. Nu. Sen blir det troligen inte så många sådana om du inte har en mycket morgonpigg barnafader till hands.

Unknown sa...

Snooza på! Eller - läs en bok eller nåt så slipper du iallafall den där uppsplittade sömnen, man blir ju lätt lite mosig av den.

Cecilia sa...

Du behöver kanske snooza för två - eller tre, man kan ju få tvillingar också :)

RosaMilton sa...

Även om du känner dig nästan som vanligt så är du gravid! Det brukar bli lite kompromisser då! Var snäll mot dig själv, du behövde sova!

mikael sa...

Det sorgliga är att det där händer mig typ varje morgon :)

Ingmarie sa...

Min älskling gör precis så med men inte heller han kan förklara varför. Han blir då inte piggare. Jag tänker inte. Jag bara gör.
Men det är jag det. Du behöver troligtvis det där så snooza på! Och NJUT! :-)

Daniel sa...

Don´t underestimate the power of the säng!
Gillar också sovmorgon och är väldigt kass på att komma upp och träna på morgonen.
Precis som du skriver så fattar jag inte varför? för när jag väl är igång så vet jag att det gör underverk och jag får en fin start på dagen.
Hoppas du kom upp ordentligt idag och! ;)

Löpning & Livet sa...

Jag hör vad ni säger men grejen är ju att jag inte blir nåt piggare av snozzandet :) Men visst, jag ska passa på att sova när det går!! Har förstått att det kan bli mindre av den varan när bäbisen väl är född :)