tisdag 28 september 2010

Lite nyttDet finns en ny, lite annorlunda, träningsblogg där ute. Och jag är visst lite delaktig i den. Ser man på. Jämställdhet/feminism/rättvisa - kalla det vad du vill, men oavsett så har det varit något jag eldat upp mig över ända sedan jag var ganska liten. Jag har alltid haft svårt att acceptera att jag som tjej inte alltid behandlats på samma sätt som jag gjort om jag vore kille. Blivit arg över att det hetat fotboll och damfotboll. Och jajjamensan, genusvetenskap har jag minsan också pluggat. Däremot tror jag inte man kommer sådär jättelångt i jämställdhetskämpandet genom att sluta använda smink eller gå i klänning. Det är liksom lite fel ända att börja i. Vill man plocka ögonbrynen, raka benen eller älska rosa ska man få göra det - oavsett om man är kille eller tjej. (Och jo, själva fenomenet bottnar i ett patriarkat, men jag tror likväl det är fel ände att börja i. Punkt.) Men hur som helst; kika in här!

Något eget inlägg har jag dock inte haft tid att knåpa ihop än, men det kommer. Tids nog.

3 kommentarer:

anneliten sa...

Förfasas idag över vad som beskrivs på DN-debatt: en tillbakagång i antalet kvinnliga riksdagsledamöter för första gången på nästan 20 år!

Nya bloggen är grym! (Men lite tung för min bandbredd)

Unknown sa...

Jag stör mig på allt som heter "tjej..." och är kortare distans. Jag kan minsann också simma/springa/cykla långt!

Ingmarie sa...

Häftigt! Håller helt med dig. Och mialena. :-)