söndag 16 maj 2010

Tack för att jag ärvt egenskapen envishet!

Vet inte om det är från min mammas eller min pappas sida (Min farfar har tex åkt vasaloppet på 5:19, då behöver man nog lite envishet, även om talang och träningsbakgrund såklart också är avgörande.) eller kanske båda. Men oavsett var envisheten kommer från så är jag, dagar som denna, glad att jag fått äran att ärva egenskapen.

Jag hade inga större förväntningar på dagens långpass och jag visste med mig att det antagligen skulle bli en kamp. Med över 6mil plus en halvamaratävling i benen sedan förra helgen kan det liksom inte bli så mycket annat. (Ok, för vissa är drygt 8mil på en dryg vecka säkert inte mycket, men för mig är det det.) Att jag dessutom ätit katastrofalt (dvs alldeles för lite!) i veckan gör inte saken bättre. Jag är ju van att äta mest hela tiden, men jag har inte riktigt hittat några bra matrutiner med nya jobbet än. (Jag funderar dock på en lösning och har redan kommit en bit på väg!)


Dödslångpass it was! Klicka på bilden så ser du bättre.

Men i vilket fall: Jag hade som mål att springa minst 35km i ett lugnt och skönt tempo och lugnt tempo blev det. Inte så skönt dock. Jag var skittrött redan efter 15km och en liter sportdryck plus två energibars hjälpte föga. Men nu är jag ju som sagt rätt envis så jag lyckades skrapa ihop 36,2km ändå. Grymt nöjd och lite förvånad över att jag höll en rätt jämn fart runt 5:35-5:40 min/km hela vägen. MAT, mat, mat och vila gäller nu. Återhämtningsträning imorn och så får vi se vad kroppen säger.

Och just det; mitt nya veckodistansrekord ligger numera på 96,2km. Najs! För mig är det stort!

13 kommentarer:

anneliten sa...

96,2 km! Respect!

Erika sa...

Bra jobbat vännen!
Du såg lite uppgiven ut redan när jag träffade på dig efter knappa 5km... :)

Och grymt att du höll 5:35 tempo, gjorde jag också men nu stannade jag efter 17km... Vilket iofs är grymt långt för mig! :)

96,2km är dock långt för alla!!

Em Löfgren sa...

vilken vecka!! jag blir så imponerad av dig- om och om igen!!

Staffan sa...

Bra jobbat, både med långpasset och med imponerande veckomängd, en gång har jag sprungit så mycket, det var sista veckan i april då jag kom upp i 101km som en engångsgrej annars har jag snittat dryg 40km/v i vår, det också bättre än tidigare vårar.

Nu är det bara upploppet kvar av mara-uppladdnigen!!

Anna sa...

För mig med, har aldrig sprungit så långt på en vecka. Fasiken vad du är grym. Bara köra på sådär i jämn fin fart. Ska du springa på lördag?

Susanna sa...

Coolt! Du är så duktig! Ska bli kul nästa gång vi kan ses så jag får höra lite mer om nya jobbet också.
Vet du vad jag har ätit idag förresten? Nässelsoppa! Supergott! Jag har plockat nässlor som jag ska torka och ha i smooties och grejer också. Innehåller mycket järn har jag hört ;)

Ingmarie sa...

Det ÄR stort och du ska vara superstolt och nöjd. Får du ordning på matrutinerna nu med så kommer du att få se och uppleva ännu större grejer! :-)

Lena sa...

Hur gör man för att få ditt pannben? Är det medfött eller går det att träna upp ;)

Nästan 10mil på en vecka är inte dåligt må jag säga.

Löpning & Livet sa...

anneliten: tack!

erika: oj, gjorde jag? :) Kände mig rätt pigg då, men det kanske inte syntes :) bra jobbat!

emliscious: oj, tack!

staffan: 40km/vecka är också bra! man får utgå från sig själv och sina förutsättingar! (även om det är skitsvårt att inte snegla på andra hela tiden!)

anna: har inte bestämt mig än. är inte anmäld men har fått erbjudanden om att springa i andras namn.. bestämmer mig nog på fredag kväll eller lördag morgon :)

susanna: du får bjuda mig på soppa då så ska du få höra allt haha :)

ingmarie: jepp, tänk vad stark jag kommer bli :)

lena: det är nog lite både och tror jag :)

Malin sa...

bra jobb! Inte dåligt att springa så långt. Jag är som vanligt impas av dig!

Daniel sa...

Oj!! Vilken fin träningsvecka du fick till där!
Förstår om det kändes lite segt, inte konstigt egentligen ;). Grymt bra jobbat, ser bra ut inför Stockholm detta! :)

Anonym sa...

Vilket grymt pass! Antecknar din runda i huvudet och ska försöka hitta tid till samma runda nån annangång. Det är ju jämt problemet med långpass, att hitta tiden...

Anna (Orka mera) sa...

Har bara sprungit längre än 96 km på en vecka en enda gång i mitt liv, i Portugal i vintras. Tycker det är typ HUR LÅNGT SOM HELST :) Bra jobbat!