söndag 9 maj 2010

Jag lever och är glad


Denna snygging har jag träffat idag! Plus några fler coolingar såklart.

Jag har inte dött i sviterna av magontet
utan jag har bara haft fullt upp med först middag med kompisar igår och sedan besök på skansen, en tur till Barkarby outlet, en sväng på stan samt fika med ännu en kompis. Och nu ska vi strax ut på en återhätmtningsjogg innan vi ska fixa middag och njuta av en sista myskväll innan verkligheten knackar på dörren igen imorn bitti. Men en kort summering hinner jag med:

♥ Min officiella nettotid blev slutligen 1:39:43 (1sek snabbare än enligt min klocka, så det timade jag bra!). Dock var det tydligen något längre än en halvmara. Min Garmin visade drygt 21,3km men riktigt så långt var det inte, utan enligt arrangörerna var banan 21 113m. Inte så mycket att bråka om med andra ord.
♥ Jag är lite förvånad över att jag kunde hålla en såpass hög fart under hela loppet. Under första varvet tänkte jag hela tiden att jag sprang för fort men det gick liksom inte att sakta ner. Men, men nu höll det ju faktiskt så jag kanske borde börja lita lite mer på min kropps förmåga. Lita på att på tävling är kroppen en helt annan än på träning.
♥ Jag är jättestolt över att ha förbättrat mig så otroligt mycket, framförallt under det senaste året (Även om förra årets halvmaratid kanske inte är helt rättvis då jag ju faktiskt tog det lite lugnare än max.) men också under de dryga fyra år jag "satsat" på löpningen. och jag är glad över att min långsiktiga plan med en succesiv stegring av tränings- och kilometermängd faktiskt fungerar. Jag har hållit mig frisk och skadefri (Bortsett från några enstaka korta förlylningar och småskavanker) och förbättrat mig otroligt mycket.
♥ Kroppen känns ungefär som vanligt så återhämtningsförmågan är det uppenbarligen inget fel på. Ska bli kul att se hur kroppen känns nu under den korta joggen.
♥ Martin persade också trots att han inte tränat riktigt lika bra som han skulle velat under våren. Förkylningar och "sociala aktiviteter" har ställt till det lite, men trots det sprang han in på 1:26:22. Någon minuts puttsning och han är också nöjd.
♥ Det var ett roligt lopp som jag säkerligen kommer att springa fler gånger. Extra roligt var det att träffa på så många bloggare! Ellinor och Staffan hade jag inte träffat innan så det var kul att få prata lite med er irl! Sofie och Karin fick jag inte äran att prata med, men jag stärktes av ert hejjande! Inte heller Petra hann jag prata med, men vi hann önska varandra lycka till när vi "stötte på varandra" i början av loppet. Jag fick däremot äran att stå i målfållan och ta emot fina Mia när hon korsade mållinjen på ett nytt pers, roligt!

OK, det blev visst inte så kort..

8 kommentarer:

glamflikka sa...

Grattis Andréa! Du är verkligen fenomenal

Anna sa...

vilken fin tid och snabb tid:) Bra jobbat tjejem.

Frida sa...

Grattis till fin tid, inspirerande att läsa om som alltid!! Ska premiärspringa halvmaradistansen på varvet om 2 veckor, så inspiration sitter fint nu! Blir himla sugen!

Staffan sa...

Grattis till en fin tid - kul att säga hej!!! Vad blir fokus härnäst - Stockholm Marathon igen??

Marre sa...

Jag börjar bli nervös för min halvmara, Varvet, shit, prestationsångest!!!!

Lena sa...

Det är fantastiskt ha följa din resa. Har läst den här bloggen under en ganska lång tid och blir så imponerad över din utveckling. Det ger inspiration för oss som är ganska nya inom löpvärlden till träning.

Du har så rätt i att det gäller att skynda långsamt, då slipper man skador och andra tråkigheter.

Tack för all inspiration och ett supergrattis till din fenomenala tid!

MarathonMia sa...

Bästa mottagandet ever!

Löpning & Livet sa...

tack! för alla fina ord!