onsdag 19 maj 2010

Slitet men godkänt ändå

Jag börjar bli lite sliten nu. Eller nä, inte lite, mycket sliten. Men om några dagar är det dags att lätta upp och då kommer jag (förhoppningsvis) känna mig starkast i världen. Starkast på Ejdergatan åtminstone. Ska bli skönt.

Trots slitenheten gick gårdagens pass faktiskt mycket lättare än väntat! Jag hade bestämt träff i Skatås för att springa milspåret (även kallad mördarmilen) tillsammans med en kompis (och en kollega till henne skulle det visa sig) och började jogga iväg hemifrån. Stumt och segt. Men inte lika energilöst som det varit ett par gånger efter jobbet. Det är bra att hinna äta ordentligt. Lagom till att jag började närma mig mötesplatsen började något lossna och jag kände mig inte längre som en zombie. Bra. Eftersom jag alltid är minst fem minuter för tidigt till saker fick jag vänta lite och började noja lite över att kroppen skulle tvärdö, men den höll faktiskt ihop. När vi väl sprang igång kändes det rätt bra och trots att vi höll ett lite högre tempo än jag trott att vi skulle göra kändes det inte så farligt.

Backe upp och backe ned. Inte mycket rakt på den där banan inte. Men kroppen svarade bra och pulsen var så låg som den kan vara under rådande förutsättningar. Ingen mjölksyra och inget överdrivet flåsande. Roligt! Till och med en lite spurt kostade vi på oss innan jag sänkte tempot och joggade hem. 55min prick (nästan) klockade jag själva milen på, vilket var något snabbare än vad jag trott. Mördarmilen är mördarmilen liksom. Jag undrar om jag någonsin kommer klara av den på sub 50. Nuvarande rekord ligger på 52:35. Kanske kan jag putsa lite på det senare i sommar då jag sprungit lite mer i rådande terräng.

Idag blir det löpvila, men jag ska köra mitt sista (fasta) cykelpass för ett tag framöver. Har ju blivit tvungen att säga upp klassen eftersom det inte funkar med mina jobbtider. Tråkigt! Hoppas på att få en fast klass på en annan tid i höst och kunna vicka lite då och då i sommar. Men jag avslutar med att bli utvärderad av en av personerna i utvecklingsteamet. Kan bli spännande. Hoppas det är några deltagare som vill trotsa solen bara. Skulle ju kännas lite jobbigt om ingen kom nu när jag ska gå tidigare från jobbet och dessutom bli utvärderad!

Nä, dags att ta tag i dagen. Njut av solen om du kan!

10 kommentarer:

Jenny sa...

Vilket kanon-bra löppass du fick till där! Ska du springa varvet på lördag? Jag längtar och vill ha lördag NU! (så jag slipper vila och ta det lugnt :) )

Malin sa...

Nä vad synd att det är ditt sista pass, tänkte fråga dig vilket Sportlife du kör på för min syster har precis köpt kort där och hade tänkt kolla om hon inte ville testa ditt pass.

Mia sa...

Ja den är tuff men härlig den där milen. Mycket sitter i skallen på mig... Jag tror man kan göra den snabbare egentligen. Jobbar just nu med mentala (tå)spärrar inför Varvet. Hahaha..

Marre sa...

Bra pass! Du kommer att klara Varvet galant och känna dig pigg och lätt, det är jag helt säker på. Ingen sol utomhus hos mig tyvärr, men solen där inne lyser starkt och längtar efter Varvet....

Petra sa...

Uj uj, såna där milar är inte att leka med! Bra jobbat!

Lena sa...

Jag har också en sån mördarslinga hemma i skogen. Backar, små stigar, vattendrag och nedfallna träd som ska hoppas över. Det är en stor bedrift att ta sig runt under timmen. Men vad lätt det känns att springa på plant underlag sen.

Löpning & Livet sa...

jenny: jag är inte anmäld men ska ev sprionga ändå.. bestämmer mig på lördag morgon :) men isf blir det bara ett långpass i lite högre fart, ingen satsning. jag är väldigt sliten nu och tänker inte riskera något! känns det bra kanske jag kör stora delar i min tänkta marafart, men absolut inte snabbare!

malin: ja jättetråkigt! fast jag kommer förhoppningsvis få en fast klass i höst igen!

mia: jo det är nog lite så.. men fan vad jobbigt det är! :)

marre: om jag springer ja :)

petra: tackar :)

lena: det har du rätt i! kommer ju flyga fram på intervallerna imorn :)

Ellinors dröm sa...

Strax innan LL kommer du spränga 50-vallen på den milen...

mikael sa...

Vad är hemligheten med att kunna publicera bild och grafer från Garmin Connect till sin blogg.

Jag får bara upp själva länken och inte bilderna.

Hur gör du?

Anna (Orka mera) sa...

Den där milen är jag sugen på!!! Måste testa den någongång när jag är i krokarna. Dock inte i helgen :)