lördag 15 maj 2010

Morgonstund och det där

Jag börjar min första vecka på nya jobbet med att jobba helg (Vilket innebär endast lördag på detta underbara ställe.), men det gör inte så mycket för det är ett roligt jobb jag har fått. Dessutom började jag morgonen med att vakna klockan sex (Fast först vaknade jag fem av att fåglarna kvittrade utanför mitt fönster. Funderade på att kliva upp eftersom jag ändå var rätt pigg, men sansade mig och sov ytterligare en timme.), sätta på mig springkläder och ge mig ut i en nästan sovande stad. Jag har lite olika varianter av mina vanligaste rundor här i öster och idag valde jag min favorit. Genom Lunden, Örgryte, Torp, Kålltorp och Härlanda. Det låter längre än det är. 8,9km stannade jag klockan på. Som alltid på en jämn siffra. Jag kan inte stanna på exempelvis 8,86. Då måste jag springa fyrtio meter till. Perfektionist javisst.

Det är något speciellt med morgonjoggar. Det går inte snabbt och pulsen är inte alltid riktigt lika låg som jag vill (Idag snittade jag på 71% vilket ändå får anses som godkänt. Vid lätta distanspass senare udner dagen brukar jag ofta snitta lägre, men då är jag å andra sidan avsevärt mycket bättre vätskad. Plus att de låga energinivåerna man har på morgonen ju också påverkar.) men det är så fint på något sätt. lugnt och stilla ute. Klarare luft och renare omgivningar. Kanske inte på riktigt, men väl i tanken. Hur började du din lördag?

7 kommentarer:

Jessica sa...

Jag är värre, hade säkert sprungit 100 meter till och stannat på 9. Började min lördagsmorgon med lite yoga. Lycka till med nya jobbet.

Erika sa...

Jag började med att sova mkt längre än tänkt men tog tag i mig själv till slut och hann till planerade BP passet kl.10... Skönt även om mina muskler verkar ha försvunnit..?!

Nu har jag ätit lunch och är lite sugen på att springa men benen behöver vila så får vänta till imorgon... :)

Hoppas det gick bra på jobbet!

Kram

Lena sa...

Min dag började med att jag sov lite för länge. När jag läser detta önskar jag att jag hade ställt klockat och gett mig ut på morognjogg. Kan hålla med om att det är bästa sättet att starta dagen.

Sofie RW sa...

Härligt med morgonpass. Hoppas att det gick bra på nya jobbet; spännande det måste vara!

Jag började dagen med en landning i Munchen, och sen vidare hem till ett underbart vackert, grönt och varmt Stockholm.

Ingmarie sa...

Jag skulle aldrig kunna stanna på de där siffrorna. Mina måste sluta på hela tal och är det på tid måste det sluta på NOLL.hade en lång frukost innan jag gav mig ut på en rejäl cykeltur. Hoppas du haft en härlig dag!

Jenny sa...

Hade jag inte varit förkyld så hade jag planerat en löprunda på morgonen innan frukost...underbar start! I dag blev det lång-fukost med mycket gott i stället! Jenny

Löpning & Livet sa...

jessica: :)

erika: äh, det gick säkert jättebra! :)

lena: ja det är verkligen ett av de bästa sätten!

sofie: din start låter något emr exotisk :)

ingamrie: haha, skönt att man itne är ensam då :)

jenny: krya på dig!