onsdag 12 maj 2010

Backar


Trött men nöjd. Fast mest trött. Trött.

Efter jag slutat jobba igår (roligt jobb!) cyklade jag hem och bytte om så snabbt jag kunde. Hade jag så lite som satt mig ner några minuter hade jag aldrig tagit mig ut. Jag var helt slut och fullständigt energilös så jag hade inte några större förväntningar på backpasset jag skulle köra. Joggade iväg lite försiktigt och kände mig ändå ok. Kom till backen, stretchade lite och körde sedan igång. Pang. Oj. Jobbigt, mjölksyra, darrigt. Ok. Jag hade tänkt 10 intervaller (i det 150m långa backavsnittet) men allt över 5 är bonus kompromissade jag med mig själv. Körde några stycken, lyckades på något mystiskt sätt hålla ganska exakt lika tider och blev arg på mig själv för att jag är så mesig. I ren ilska (eller ja, mest prestige kanske) körde jag 12 intervaller. Sen joggade jag hem och dog. Halvsog iallafall. Jag var så sjukt trött att jag knappt orkade duscha och fixa mat. Men jag tog mig i kragen och gjorde. Plus lite andra måsten. Men när jag väl krypit ner i sängen somnade jag så fort jag stängde ögonen. Idag är en ny dag. Den innehåller dock bara lugn träning. Och jobb såklart.

8 kommentarer:

Mia sa...

Det är det enda rätta - att göra det direkt. Ska lubba till Safjället lite senare och försöka mig på lite fartlek. Gillar backarna där :)

Ha en fin dag på jobbet!

MarathonMia sa...

Det är så fantastiskt starkt av dig att köra det där själv. Jag började i IF Linnéa för att jag hellre gav upp eller flyttade på mina kvalitetspass...

Lycka till på ännu en härlig jobbdag!

Anna sa...

Snyggt jobbat!

Hade samma känsla igår när jag kom hem vid 19.30, som tur är låg alla kläder på sängen och väntade :)!

mikael sa...

Vad tror du om mental träning för en motionär som mig?

Läs inlägget på min blogg så får du se orsaken till min fråga.

Snorkkis sa...

Starkt! Jag tycker det är enormt svårt att ta sig ut igen om man kommit hem och satt sig i soffan 5 minuter, speciellt på vinterhalvåret; tror inte jag skulle lyckas ta mig ut om jag inte transporslöpte.

Lycka till på jobbet! Ska bli roligt att höra om öpnningen snart!

Anonym sa...

VIlken tur att du inte satte dig ner då! Då hade vi ju inte fått läsa om dina intervaller. Är det i Skatås du kör eller?

Ingmarie sa...

Men shit vad du kör på! Halvmara, vårrus och backintervaller OCH nytt jobb inom loppet av FEM dagar! Göta Petter! Du är en kämpe! Lova att vila lite med...

Löpning & Livet sa...

mia: precis! Hoppas det gick bra!

mia: tack! Jag är lite dubbel till det där.. på ett sätt kan jag bli stressad när jag springer med andra (speciellt om den/de är bättre än mig) men på ett annat blir jag inspirerad. lite av varje är nog lagom :)

anna: ja det gäller att verkligen fokusera stenhårt på att inte sätta sig ner :)

mikael: mental träning är nog aldrig fel. du får ha lite lägre krav på dig själv kanske?

snorkkis: jepp, bäst att se till att ha ätit ordentligt och allt sånt så att det bara är att ge sg ut direkt!

johan: jepp i skatås..

ingamrie: haha, ja.. fast vårruset sprangs i återhämtningstempo :)