torsdag 11 februari 2010

Revansch!

Ja idag har mitt snabbdistanssjälvförtroende höjts något. Bara genom att springa på ett mer humant band som till och med var lite väl snällt mot mig (visade några sekunder snabbare fart än fotpoden) var jag ett steg på väg. Visserligen sprang jag något långsammare än sist, men känslan i kroppen var en helt annan. Nu fick jag inte konstant kämpa för att hålla mig kvar på bandet och jag kände mig stark och uthållig. Najs! Enligt poden (För att vara konsekvent utgår jag alltid från denna vid bandlöpning. Just eftersom bandens tillförlitlighet verkar vara sådär och de visar väldigt olika siffror.) sprang jag nu i genomsnitt i 4:44-fart jämfört med förra gångens 4:40 fart. Inte så stor skillnad i fart alltså, men sjukt stor skillnad i känsla!

En annan angenäm känsla var den jag hade på eftermiddagens body balance. Tänk om alla människor fick förmånen att träna en timme bb/yoga varje dag. Då hade vi nog haft en bättre värld. Jag kan känna mig superstark under ett långpass där det känns som att benen kan fortsätta pinna på i en evighet. Jag kan känna mig superstark när jag klarar av att göra alla hundratals pushups på tå under ett armypass. Jag kan känna mig superstark när jag orkar ligga precis på mjölksyratröskeln under en tävlingsklass cykel. Men inget slår känslan av styrka, fokus och flow i ett bra yoga/balancepass. Susanna beskriver det bra här. Jag tycker det är svårt att beskriva känslan jag kan ha, men det handlar mycket om en helhet och att kropp och själ flyter ihop.

4 kommentarer:

soffan sa...

Mmm, jag älskar den här BB-releasen, hoppas att nästa har lika härligt flöde och fin musik :)...

Therese sa...

åååh, jag tänkte också på det där med bb och yoga igår. jag har inte gått på bb sedan innan nyår eftersom jag haft lite svårt att hålla mig inomhus när det varit så snöigt och fint, men igår och i förrgår var jag på två pass. och herreguuud vad fantastiskt det är! Jag blev som vanligt helt rörd mitt i allt och kände mig helt tacksam över min starka kropp när vi var mitt inne i de där trebenta solhälsningarna. Men det är något med yogaövningar som gör att man samlas ihop liksom. Kroppen och sinnet blir samma sak, och man slutar spreta åt alla håll för en stund. så himla skönt!

apropå det förresten, vad använder du för musik när du yogar hemma?

Anna (Orka mera) sa...

Det lät härligt! Nu blev jag yogasugen!!

Löpning & Livet sa...

soffan: jag gillar allt förutom sista innan meditationen (baksida)

therese: underbart!

jag kör oftast utan musik (mest för att inte stressas) när jag yogar hemma, men någon gång ibland spelar jag bb-musik som jag letat upp på spotify :)

anna: jepp och balance är nog snäppet underbarare än yoga faktiskt, iallfall vad gäller flow!