onsdag 3 februari 2010

Pusselpyssel

Jag kommer få pussla rejält för att få till den mängdvecka jag "ska" och vill denna vecka. Igår när jag stod och borstade tänderna och funderade över hur mina slitna höfter (långpass på band och/eller snölöpning belastar tydligen höfterna) skulle orka med fartleken som stod på dagens agenda slog det mig att det nog var ett tag sedan jag hade en dag med totalvila. Efter lite funderade kom jag på att det var FÖRRA LÖRDAGEN och blev med ens väldigt rädd för mig själv. Hur täntke jag när jag inte heller planerat in någon denna vecka?! Skärpning! Utan ordentlig vila och återhämtning kommer man som bekant inte långt. Jag ställde alltså omedelbart in (går)dagens pass och därmed blev det ännu svårare att få till den tänka mängden just denna vecka. Men jag gör ett försök så får vi se hur det går.

Idag springer jag således ett väldigt lätt distanspass på bandet innan min (intervall)cykling som börjar 17:30. Desvärre betyder det att jag måste stressa rätt mycket för att hinna med. Fast efter passet äter jag säsongens andra semla (plus lite annat såklart) och får höra exakt hur mycket jag missade (och inte missade) på helgens Nike-konvent. Dags att snabba på!

8 kommentarer:

Miranda sa...

Intressant det där, när jag kollar runt på bloggarna verkar det vara få som har totalvila dagar. Jag lyckas smälla in 2 varje vecka ;D fast då sitter jag på nålar hela dagen.. nödvändigt ont kallar jag dem ;D

Löpning & Livet sa...

jo jag försöker att alltid ha minst en, vet itne vad som hände där men det bör inte upprepas :)

Petra sa...

Jag har tyvärr insett att min kropp tycker bäst om när den får 1-2 vilodagar i veckan... Hoppas dagens pass går bra!

Löpning & Livet sa...

egentligen vill jag också ha två mend et är svårt att få in tyvärr.. men sen är ju faktiskt majoriteten av min träning relativt lugn och jag har alltid mins en dag med enbart riktigt lugn träning

Petra sa...

Ja, kan tanka mig att nar man jobbar som instruktor sa blir det ju jattesvart att fa in helvila. Som du sager, planering ar nog A och O for att du ska fa in allt som kroppen behover.

Hoppas semlan var god forresten! Sjalv sitter jag har och suktar efter en just nu:)

Anna sa...

Jag tycker att det är en väldig massa pusslande jämt för att få till träning. Med jobba och instruktörsjobb för dig kan jag förstå att det emellanåt är klurigt att få ihop träningsdosen.
Vilodagar har jag och jag försöker få in dom när jag ändå inte har tid till träning.

Em Löfgren sa...

du är INTE tråkig!
kan du berätta hur du skulle lägga upp rådgivningen och vad de kostar?
synd att du bor så långt bort, skulle ju gärna ha face- to- face konsultation!

Löpning & Livet sa...

em: you´ve got mail! :)