torsdag 18 februari 2010

Avundsjuka

Det sägs att avundsjuka är en dålig företeelse och det må väl vara sant. Men jag tycker det finns olika typer av avundsjuka och alla typer behöver inte vara dåliga. Min tillfälliga avundsjuka hänger inte ihop med missunsamhet och då är det väl inte så farligt?

I vilket fall så erkänner jag på studs att jag är sjukt avundskjuk på tjejerna som fått möjlighet att springa intervaller med Malin Ewerlöf!! (och att de dessutom fick ett par rosa drömskor gör ju inte avundsjukan mindre) Jag vill också springa med och inspireras av elitlöpare som Malin. Tänk vilken grej! Dock missunnar jag verkligen inte dessa tjejer denna möjlighet. De lägger mycket tid på både sitt bloggande och sitt tränande, och är väl värda denna inspiration!

Något annat jag är avundsjuk på är alla som ska på kombinerad semester och träningsläger (det hade självklart varit speceillt kul att åka med blogggänget som åker snart) till Monte Gordo! Jag har drömt om detta i fem år och varje år tänker jag "men nästa år kanske jag har råd att åka", men liksom att jag varje sommar tänker "nästa år har jag nog ett fast jobb så jag kan få betald semster" händer det liksom inte. Men kanske nästa år? :)

Nä, nu ska jag sluta vara avundsjuk och ge mig ut och springa distans. Säkerligen finns det någon stackare därute som är sjuk eller skadad och är avundsjuk på mig. Sånt är livet.

21 kommentarer:

Kstin sa...

"Var gärna avundsjuk, men aldrig missunnsam" =)

Träningsglädje sa...

stockholm lockar kanske mer nu...? fler bloggrejer (fler jobb?) men då skulle ju gbg tappa en alldeles förträfflig bloggtjej...

Anders sa...

Det borde finnas ett bättre ord för det du känner, att man är glad för att andra får göra det, och samtidigt vilja det väldigt mycket själv. Iofs är väl avundsjuk just det ordet. Bara att det fått dålig klang och lätt kopplas samman med att man samtidigt är missunsam... trist.

Och ja, ja är lite avundsjuk på dig, att du har möjlighet, och den självdiciplinen du har, att köra så mycket löpträning, och att du klarar av det du gör i löpningen. :-)

Miranda sa...

Jag blev skitavundsjuk på nike-tjejerna.. nej jag blev faktiskt skitsur.. jag vill ju också :(

Anonym sa...

Haha, jag är lite avundsjuk för att du springer så bra och driver en bra blogg.... själv var jag skadad i höst och blir så arg på jag nu inte är alls lika bra som innan. för övrigt blir jag inte avundsjuk, men väl ibland lite trött på att alla verkar ska göra samma sak samtidigt och blogga exakt överallt om det sen, och alla tränar med kända personer.... är kanske lite avundsjuk iaf=). jaja, kanske avundsjukan driver mig framåt så den resulterar i något bra!=)

Löpning & Livet sa...

kerstin: precis :)

sara: haha, jo fast även om jag flyttar till sthlm betyder ju inte det att jag får springa med malin :) Jag förstår ju att man behöver ha ett visst antal bloggläsare för det :)

ses imorn!!

anders: jo ordet har verkligen en negativ klang (och KAN vara negativit också) men jag tycker som sagt inte att det BEHÖVER vara negativt..

tackar för din avundsjuka om man får säga så? :)

miranda: var inte du inbjuden? du har väl en sk "stor" blogg? (och är löpare)

cecilia: den där sista meningen gillar jag! för det stämmer verkligen! avundsjukan gör ofta att man drivs framåt. jag har ju tex ingen ekonomisk möjlighet att ha fler par skor, åka på träningsläger eller ha den flaschigaste klockan (inte för jag tror man BEHÖVER det, men ändå, det kan ju vara kul!) men det gör mig ännu mer motiverad och besluten om att ta mig till mina mål ändå! så i det avseendet är avundsjukan skitbra för mig! :)

Miranda sa...

Nejdå, inte bjuden. De hade behövts lite fler löpare i gänget tyckte jag...

Marre sa...

OK, jag erkänner. Jag är också avis.... ;-)

Puma sa...

en liten parentes till miranda: gänget bestod ju inte av icke-löpare... ;)

Malin sa...

Jag är avundsjuk på att du springer så fort! :)
Ja avundsjuka behöver inte alltid vara negativt.

Miranda sa...

Jo jag vet, men jag sa fler löpare ;) haha men jag unnar er såklart alltihopa, det är bara avundsjukan som talar.. jag vill så gärna träffa Malin Ewerlöf!! :D

cecilia sa...

alla känslor är ok - fast en del är liksom inte så kul att ha som andra. klart man får vara avundsjuk, och rätt använd tycker jag att avundsjuka kan ger kraft och energi. får avundsjukan sällskap av missunnsamhet kan det bli besvärligt, både för en själv och den man är avundsjuk på.
när jag ahde skrivit min första bok sa en man till mig "vad jag är avundsjuk på dig, jag vill också skriva få skriva en bok." men han grattade mig också, och var glad för min skull.

Anonym sa...

Jag är avundsjuk på din imponerande träning, din fart och din friska kropp!

/Malena

Petra sa...

Hej, jag blev inte heller bjuden på det där eventet (om det är till någon tröst :) De verkar ha glömt att det finns löparbloggar.. Kram och hoppas du får ditt drömjobb snart!!!

Petra sa...

Förresten - jag är GRYMT avis på din fantastiska prestation på Sthlm Marathon 2009!! Och snart får ju fler läsa om dig och din blogg i RW!!! :) Kram

mina sa...

Jag är också avundsjuk... särskilt på portugalbiten, men jag tror att avundsjuka är nyttigt och kan fungerasom en drivkraft. Bara man inte blir missunnsam som Kerstin skriver.

Jag är också lite avundsjuk på att du springer så snabbt...

Så ta till vara avundsjukan och låt den inte trýcka ner dig

Åsa sa...

Ja du borde verkligen ha varit med oss!

Jag tycker att vi riktar in oss på en träningsresa nästa år. Punkt. :)

Avundsjuk är fel ord för mig men jag inspireras utav dig för att du en grym löperska.

Ha en bra helg!

Annika sa...

Jag förstår precis hur du menar... avundsjuka är bra för då vet man ju vad man vill ha och kan sätta egna mål :)

..men vad är det jag läser? RW? Är det något nytt jag missat? Ska du byta bloggportal och bli proffsbloggare? Häftigt i så fall.

Sofie RW sa...

Jag var också lite avundsjuk först; men det är ju ändå så i bloggvärlden att inget bara dimper ner framför ögonen. Vem är det som blir inbjuden? Inte allt för sällan de som bjuder in sig själva eller är duktiga på att marknadsföra sig själva. Och vem blir framröstade i diverse avards? Jo, de som pushar på att folk ska gå in och rösta.

Jag tror de som var inbjudna har jobbat hårt för att få inbjudan; och då får man unna dem det; även om jag också jätte gärna skulle ha sprungit med Malin!

Cizzi sa...

Efter vad jag förstått så var det några av de bloggare som var med på Nike-träffen som bjöds in samt några andra. Jag fick ett mail från Nike men ingen inbjudan efteråt. Snyft!

Men som sagt, vem är det som bestämmer vilka som får komma och i vilket syfte? Det gäller att marknadsföra sig mot rätt publik och det kanske inte alltid blir så lyckat. Det har vi ju sett förr.

Löpning & Livet sa...

miranda: fler löpare :)

marre: gött att jag inte är ensam då :)

sara: jo det är klart ni som var där är löpare!! men ytterligare ett gäng hade ju inte varit fel (även om inte hade haft möjlighet även om jag skulle varit inbjuden)

malin: tack eller vad man ska säga :) träna och kämpa!

cecilia: exakt. sålänge inte avundsjukan går över i missunsamhet tycker jag det är helt ok och fulständigt normalt att vara avundsjuk!

malena: träna på!

petra: haha du behöver inte vara avunsjuk särskilt länge! vad jag kan se utav din träning så kommer du KROSSA den tiden! :)

mina & åsa: portgal nästa år, ja!!

annika: haha, nädå det här är bara nåt tillfälligt och vad jag tror, inte så stort :)

sofie: jo det har du ju såklart rätt i och jag får väl lite "skylla mig själv" som inte jobbar aktivt på att marknadsföra mig själv. och detta är ju faktiskt ett helt medvetet val..

cizzi: jo, så var det ju så jag tycker det var lite kontisgt att de bara valde ut vissa av de som var där.. fgast det klart, de förstår ju att de som inte bor i sthlm har möjlighet att komma kanske??

alla: tack för er fantastiska respons! :)