torsdag 21 mars 2013

Vintern biter sig kvar

Det var en segdragen vinter det här. På något vis känner jag på mig att jag borde vara tacksam för det. Att det kanske inte blir någon riktig vinter nästa år så att jag behöver passa på att njuta lite mer nu. Jag försöker faktiskt det. Men alltså. När solen strålar från en vårig himmel och det ser sådär fruktansvärt välkomnande och härligt ut ute, så där som det gör när man är i fjällen om vårvintern (vilket jag för övrig inte varit de senaste 15 åren typ), då förväntar man sig inte att det ska vara iskallt ute. Jag höll på att frysa sönder tårna när jag och Sixten var ute någon timme på förmiddagen. Solen värmer, men i luften är det iskallt.

Jag är ledig idag. Eller, jag är ledig under dagen idag. Ikväll ska vi greja en massa i butiken, liksom göra den vårfin och "ny". Det kommer bli så bra när det väl är klart. Det känner jag på mig. Passande nog delas nummerlapparna till Premiärmilen ut i vår butik idag, imorgon och på lördag. De som kommer idag får tyvärr uppleva lite röra, men om du kommer imorgon eller på lördag får du se något helt annat. Är det någon som läser här som ska springa på söndag? Jag ska det tyvärr inte. Martin åker till Småland för att hälsa på kompisar över helgen och vi har bara lyckats få barnvakt under lördagen då jag jobbar. Men om det inte är sådär isande kallt på söndag kanske vi kommer och kollar Sixten och jag. Dock är det nog lika bra att jag inte springer. Förra året var jag i bra form. Det är jag inte nu. Men det kommer. Så småningom. Jag ska bara hitta motivationen till fokuserad träning igen. Och sätta upp mål. Jag har nu verkligen insett hur viktigt det är för mig att ha mål att sträva mot. Nu när jag inte har Stockholm Marathon i sikte blir det inte som det borde. Visst, Göteborgsvarvet väntar ju på mig, men det blir inte riktigt samma grej. Dessutom är det inget lopp att persa på (Även om jag visst gjort det vid flera tillfällen...). Nä, jag måste hitta ett mål i höst. Jag har ett på gång, men det återkommer jag till en annan dag. Måste liksom fundera lite kring det först. Nu ska jag njuta av vintern istället. Kaffe på balkongen när solen når dit kanske?

5 kommentarer:

Jenny sa...

Jag vill mest av allt ha bort snön nu! Det räcker med vinterlöpning nu ju:D

Saras Träningsblogg sa...

Åh jag hoppas verkligen det blir riktig vinter närsta år nu när jag ska köra vasaloppet! Behöver massor av snö och träning ;)

Tove sa...

Jag ska springa på söndag! Kom och heja på oss! Det kan behövas när det är så satans kallt… och säker isigt. Är inte sådär superladdad för ett millopp men jo, det ska ändå bli lite kul. Jag var förresten inne hos er idag och hämtade nummerlapp men såg dig inte - jag lyckas visst alltid pricka in besöken hos er när du är ledig.

Unknown sa...

det ska bli spännande att höra om dina kommande mål! men hu vad kallt det är ute nu, det blåser isvindar och är inte det minsta skönt.

mammaspring.com sa...

Näe det där vädret är nog ingen höjdare just nu!