måndag 25 mars 2013

Vårig vagnjogg


Vilken fin ledig dag jag har haft idag. På förmiddagen var vi iväg och fikade med en Göteborgsvän jag inte träffat på två (!) år. Ganska så exakt för sist vi sågs var Sixten en månad och nu är han två år och en dryg månad. Galet. Men nu så. Jag kan sakna min vänner i Göteborg då och då. Såklart. De riktigt nära vännerna saknar jag ofta. Men samtidigt trivs jag bra här och det bra är att det oftast känns som att det inte var alls längesedan vi sågs då när vi väl ses. Sådana vänner håller jag hårt i.


Medan Sixten sov passade jag på att köpa lite kläder. Till Sixten. Som vanligt. Men jag har spanat in lite grejer jag vill köpa till mig själv också, men jag har aldrig ork att prova när jag har Sixten och vagnen och allt med mig. Det får bli expressprovningar på luncher.


En sen lunch och lite soffhäng senare kändes det som att det var dags för lite spring. Vårspring. Så vi gav oss ut. Det var tungsprunget med mycket grus ungefär överallt och snöslaskis lite här och var. Men det gjorde faktiskt inget för det var en sån himla härlig tur! Solen värmde ansiktet och det var verkligen vår i luften. Dessutom passade vi på att stanna till för att kolla på hästar. Det borde nästan göras varje springtur. Fast på mina vanliga vägar, till och  från jobbet, finns i och för sig inte så många hästar.


Efter springturen lagade vi våfflor våffeldagen till ära. Men eftersom vi ätit ostkaka med sylt och grädde två gånger den senaste veckan (Men det är ju så gott!) kände vi för att testa andra tillbehör. Så det fick bli gräddfil, riven morot, riven cheddar och rödlök för de två andra. Inte för mig tack. Lök (förutom vitlök) är det läskigaste som finns. Gott var det hur som helst och energin räckte till ett corepass på/med boll. 25 minuter kvalitativ bålträning och sedan kände jag mig mer än nöjd med denna dag. Fruktsallad och turkisk yoghurt med honung får bli denna kvälls godis. Det gäller att variera sina källor.

9 kommentarer:

mammaspring.com sa...

Nämen hjälp - har missat hela våffeldagen. Kan man ta igen den senare måntro?

Caroline - Klara,färdiga,Spring! sa...

Mysig dag ni verkar ha haft!

Våfflor-check!
Löpning-tyvärr inte men jag hoppas imorgon!

Ann sa...

Vilken härlig dag!!
Du, body balance i vecka 21 - funkar det eller är det bara tidsslöseri? Tänkte följa med sis på ett pass i afton...det var år sedan jag tränade bb sist.
Kram!

Löpning & Livet sa...

Mammaspring: klar du kan :)

carro: Verkligen. Snart måste vi få till en lunchdate också!

Anna. Jag körde nog sista passet i typ v 38 el 39. Berätta för instruktören att du är gravid så ska hen kunna ge dig alternativ. Tex om det är obehagligt att ligga på mage. Minns inte riktigt när det kom :)

Ann sa...

Tack för upplysningen snälla! Magläge funkar faktiskt än så länge. Ryggläge oxå! Dock blev jag klen i kroppen så det blev ingen träning alls -men då vet jag ju att jag har tid mycket tid kvar att testa BB iallfall.

Unknown sa...

men vilken mysig dag, ååh! härligt.

Snorkkis sa...

Vad mycket ni hann med. Våfflorna missade jag också... men får bli banan-äggvåfflor någon dag :)

Ingmarie sa...

Det där kallar jag en höjdardag! Och jag håller helt med dig ang. löken.Trots dess nyttighet. :-)

Löparflickan sa...

Vilken toppendag, det är som du säger de vännerna man får hålla hårt i!