söndag 10 mars 2013

Lite längre distans

Det blev inte ens ett kort långpass för det var så fruktansvärt iskallt ute att jag knappt härdade ut de knappa 15km jag sprang. I solen gick det i och för sig an, men så fort jag hamnade i skugga och fick vinden mot mig höll jag på att frysa till is. Termometern visade minus fem grader i skuggan och plus tretton i solen men känslan var minst minus tjuga. Visserligen hade jag mindre kläder på mig nu, men jag tyckte det var kallare idag än på julafton förförra året då jag lufsade med magen i vädret i minus tjugofyra. Usch.

För att hålla värmen något sånär sprang jag på i en lite högre fart, mer mot medelhård distansfart än långpassfart så lite kompenserade jag de missade kilometrarna. Men som Annelie kommenterade mitt förra inlägg så behöver jag faktiskt inte springa så långt just nu. Inför Göteborgsvarvets dryga två mil behöver jag knappast springa massa tremilare. Så trots allt är jag ändå ganska nöjd med mina isande femton kilometer idag. Nu hoppas jag våren kommer snart.

3 kommentarer:

anneliten sa...

Jo. Lite kyligare än det såg ut när man tittade ut var det faktiskt. Förundras också över hur det kan se vindstilla ut och sedan ändå vara kompakt motvind :-)

Anonym sa...

Ja, det är verkligen SVINKALLT! Och det skulle bli mellan -15 och -20 i veckan som kommer (på nätterna). Som tur är "bara" 0-gradigt på dagarna. :-P

Jenny sa...

Yes, fredag och lördag är det som gäller för mig! Ska bli super kul och lärorikt hoppas jag! Är rätt sugen på steg två också som går i april tror jag.....