lördag 30 mars 2013

22,5km springkärlek!

Förra påsken sprang jag ett sjukt bra långpass. Hög fart hela vägen och med en känsla av att vara oövervinnelig. I år har det som bekant blivit lite dåligt med långpass då motivationen har varit minst sagt låg. Orken också för den delen. Men den här veckan har något hänt. Jag har fått energin och orken tillbaks och hela tillvaron har med ens blivit något helt annat. Kanske är det vårkänslor. Kanske är det järntabletterna jag börjat äta för mina konstaterade halvkassa järnförråd. Eller så är det något annat.


Ett lite längre distanspass hade jag planerat idag. Martin ett långpass. Eftersom vi befinner oss mitt på det småländska (hög)landet är antalet rundor något begränsat, men vi tänkte att vi tar samma runda som förra året och så vänder jag efter 7-8km.


Precis som förra året var jag helt plötsligt sprängfylld av energi och benen var som två yrväder. Jag vet inte vad det är med den där ganska tråkiga rundan på slingriga och kuperade landsvägar, men kanske är det den rena luften? Jag bestämde mig hur som helst för att följa med hela rundan runt och inte vända hem. Det är ju så mycket roligare att springa ihop. Och hej vad det gick! Kanske inte så mycket fartmässigt, för där var jag långt efter förra årets tur, men euforin alltså! Endorfiner i hela kroppen och en ork jag inte haft på flera månader. Den känslan slår nästan allt! 22,5km totalt och ett medellångt långpass vara sådär lite oplanerat. Nu är det bara att hoppas att det här flytet håller i sig. Glad påsk!

5 kommentarer:

Suzan sa...

Heja! Underbart!!!

Dahlhöjd sa...

Har följt dig ett tag nu! Inspirerande och glad läsning! Gött långpass!

Glad påsk!

/Johan

Louise sa...

Åh, vad härligt! Hoppas på samma känsla nu när jag ska ut på ett lite längre pass! :-)

Caroline - Klara,färdiga,Spring! sa...

Härligt det låter!

Unknown sa...

oh vad härligt!det är ju det bästa, flyt på långpassen:) och långt var det ju också :)