måndag 1 april 2013

Jag springer med sällskap (igen)!

Det är mycket magar i mina flöden nuförtiden. Bäbismagar och muskelmagar. Jag kör på en kombo. Fast jag behåller kläderna på.En bit därinne i min mage ligger en ny liten bäbis och skvalpar runt under springturerna. Ett fint litet sällskap som fram tills för en vecka sedan gjorde mig trött och tung, men som nu låter mig känna mig ungefär som vanligt. Ja, nästan då för lite tyngre har jag nog blivit. Just nu känns det som brösten väger 1kg vardera och så har jag samlat på mig ett litet extralager isolering. Men det är ju bra i dessa kyliga tider.

Förutom tröttheten har jag mått ungefär som vanligt. Jag mådde väldigt bra under den förra graviditeten också, men nu har jag mått om möjligt ännu bättre. Förutom en galen hunger första halvan av dagen har jag i princip känt mig som vanligt i vardagen. Ett lätt lätt illamående kunde göra sig påmint om jag inte såg till att äta på given signal, men det var egentligen inget problem. Jag hoppas det fortsätter så här. Det är inget jag tar för givet, men jag hoppas självklart på en lika lätt resa som sist. 40 veckor där jag kan springa/jogga/lufsa en bra bit på vägen. Förra gången tog jag sista springstegen i vecka 35. Det är dock inget jag räknar med kommer att ske automatisk även denna gång. Jag tar en vecka i taget och hoppas på det bästa så blir det som det blir.

Om den förra graviditeten var ungefär så oplanerad och chockartad som den kunde bli, är den här graviditeten totalt det motsatta. Så vältajmad den bara kan bli och det är nästan så att jag skäms över förmånen att kunna planera så väl. Det är inget vi har tagit för givet och självklart känner vi oss oerhört tacksamma. Det var precis så här jag (vi) ville ha det. En springsäsong utan tävlingar och prestationsfokus för att sedan efter förlossningen ha ett helt år på mig att träna inför nästa stora mål. Berlin Marathon 2014 (Vi måste bara lyckas knipa två platser först.). Om allt går lika fint som sist så kommer det springas lopp även innan dess, men det blir Berlin som är huvudmålet.

Och det där stora målet i höst som jag pratat om då? Jo, det är såklart förlossningen som är beräknad i början av oktober. Idag har vi gått in i vecka 14 (13+0) så jag har ett bra tag på mig att komma i mitt livs bästa födabarnform. Denna form har givetvis ingenting med utseende att göra, men det har min definition av form sällan annars heller. Form för mig handlar om att vara så bra fysiskt och psykiskt förberedd inför stundande uppgift som det bara går. Och det tänker jag vara såväl denna höst som året efter. Fast på totalt olika sätt.

37 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis!
Iza

Ingmarie sa...

Wohoooo! Vet du, jag har anat det men inte "vågat" skriva/fråga. :-) GRATTIS!!!!

Annoula sa...

Åhhhh!
Grattiiis!!! Skojskoj!
kramar

anneliten sa...

jajamensan, det erkännandet har jag väntat på ett tag nu... Stort grattis!

Caroline - Klara,färdiga,Spring! sa...

<3<3<3

Lisa sa...

Stort grattis! :D

LinaTriathlet sa...

Stort grattis!! Vad roligt :)!!

Unknown sa...

Åh vad kul! Jättegrattis!

Löpning & Livet sa...

Jo, jag misstänker att det inte slog ner som någon bomb direkt :) :)

Löpning & Livet sa...

Och tacktacktack alla föresten!

Hanna sa...

Åh, vad roligt!! Stort grattis!

Kram!

Ann sa...

MYYYS!! Åh grattis (igen ;-)...)!!
Hoppas löpsteget håller ända in i kaklet (nästan) den här gången oxå. Vi tar en vecka i taget, sen är vi superfita till nästa springsäsong igen.
Tjoho! Kram & gla påsk.

Erika sa...

Åh vad roligt, grattis!! Här hemma gick de fort att komma in i det nya livet som en familj på 4. Imorrn provar vi dagislämning med två kids, spännande :-)

Johanna sa...

Wohoooo, grattis! Vad jätteroligt. Och spännande. Håller tummarna att du kan hålla igång löpningen hela sommaren :)

Anonym sa...

Grattis!/Jenny

Jane sa...

Stort grattis!!

Jenny sa...

Grattis igen då! Fantastiskt!

Sara sa...

Stort Grattis!

Löpning & Livet sa...

Tacktack alla fina!

Anonym sa...

Åh vad roliga nyheter!! Jättestort grattis och ta hand om er! ♥

Kram M

Unknown sa...

Så roligt det är! Jag är så glad för er skull! Fantastiskt att du är så stark och pigg och orkar med långpass på över 20 km! du är en maskin! kram!

Anonym sa...

Så roligt! Stort grattis :-)

Louise sa...

Stort grattis! Så mysigt!

Lisa B sa...

Grattis Andréa! Även jag springer faktiskt med sällskap i magen nu för tiden. Fast för mig är det första gången. :-) Ska bli roligt att följa din träning under graviditeten.

Löpning & Livet sa...

tack återigen snälla ni!

Lisa B: haha, det har jag misstänkt länge efter att ha smygföljt din träning på jogg :) :) Hur långt gången är du? Det här får vi nog ta en springtur och prata mer om! :) Stort grattis!!

Malin - Lite längre sa...

Grattis! Kul med alla bebismagar i löparbloggvärlden :-)

Matilda sa...

KUL!!! Grattis!!

Ava sa...

Stort grattis!

Lisa sa...

Tack snälla! Jag är i vecka 18 och bebisen beräknas titta ut runt 7 september. En gemensam springtur med våra magar gör jag gärna. Vi kan väl höras mer om det på Facebook eller jogg? Vilken babyboom det är i löparvärlden!

Tove sa...

Miljarder grattis till er! Åh så kul. Jag tycker det var så otroligt stort när vår äldsta blev storasyster. Syskon, det är fina grejer det. Håller tummarna för att du får må bra hela vägen och sen hoppas jag att vi ses på startlinjen på Berlin Marathon 2014. Jag springer nu igen 2013 först. Jag har intesprungit så många marathon (två) men jag är ändå övertygad om att Berlin är ett av världens bästa lopp!

Livskraft sa...

Ååååååå vad mysigt grattis!!!

Lisapisan sa...

Grattis! Va kul!
Hoppas du får må bra hela vägen. Själv kunde jag springa längre i andra graviditeten än första så det är bara att va glad och njuta så länge kroppen känns bra!

Marre sa...

Åh vad kul, grattis! Mysigt att springa med sällskap. :)

Snorkkis sa...

<3 Grattis igen. Och otroligt att så långa pass går bra att springa!

mammaspring.com sa...

Stort supergrattis för magen också! Jätte rolig nyhet!! Håller tummarna att du kan springa fram till förlossningen ;)

Löpning & Livet sa...

Tack än en gång!

Sofia - ett bättre du sa...

Men wow... det här har jag missat då jag inte kikat här på några dagar :). Men anade vad som gällde efter din kommentar hos mig :). Superskoj! Och grattis!! Kul.