lördag 13 april 2013

Styrka före jobbet.

Jobblördag idag men dessförinnan gymlördag. Tyvärr öppnar de flesta gym alldeles för sent, men ett i närheten av jobbet öppnade i alla fall klockan åtta. Jag hängde på låset. Av med överdragskläder och så obligatoriskt kissande innan jag kunde sätta igång. Eftersom jag hade lite ont om tid körde jag supersets på totalt 6 övningar exklusive uppvärmning och nedvarvning. Rörlighet med pinne till uppvärmning och sedan igång med huvuddelen.20 stycken utfallsteg framåt med en viktplatta i händerna. Utgångsläge med plattan framför bröstet och när jag klev fram lyfte jag samtidigt upp den till över huvudet. Och så tillbaks igen. Körde vartannat ben fram. Denna övning kombinerade jag med 10 stycken bröstpressar i trx. Så till nästa superset. Utfall åt sidan där jag roterade överkroppen ut mot benet som gick ut åt sidan om du förstår hur jag menar? Även här en viktplatta till hjälp. Från framför bröstet till sträckta armar över främre benet. I kombination med 10 stycken höga/breda roddar i trx. Tredje och sista supersetet bestod av renegade row (googla, blir långt att förklara) med kettlebells, 10 stycken totalt per gång, det vill säga 5 stycken per sida. I kombination med windmill med kettlebell (googla), 10+10st, det vill säga 10 på varje sida.Avslutade med några minuters rörlighet och sedan fick jag skynda mig på med dusch och fix för att hinna till jobbet och äta innan öppning. Fast det blev inte så farligt stressigt så nästa gång kan jag nog träna i 45 minuter istället för 35. Bra att veta.

3 kommentarer:

Ingmarie sa...

Visst är det lite trist att i princip "alla" gym öppnar senare på helgerna. (Men visst, jag kan förstå att det kan vara svårare med personal men ändå inte..)
Bra att du hittat ett morgonpiggt i alla fall. :-)

Unknown sa...

jag trodde nog faktiskt att varenda gym i sthlm hade öppet typ dygnet runt! mitt gym öppnar inte förrän 10.00 på helgen, trist.

Löpning & Livet sa...

Vissa gym är ju sk "nyckelgym" där man kan komma in redan från 05 även på helgen. Men tyvärr inget av de gym i kedjan jag skaffat kort på.