lördag 6 april 2013

Skogspremiär

Vi brukar försöka turas om att få sovmorgon på helgen och idag var det jag som skulle gå upp när Sixten vaknade. Men vilken tur jag hade. Och otur beroende på hur man ser det. Ungen sov till tjugo i åtta och jag fick därmed sovmorgon jag med. Dock blev jag stressad för på schemat stod ett längre distanspass och för att hinna med detta och ändå hinna vara på plats vid Vinterviken klockan tolv hade jag planerat att springa iväg vid åtta halv nio för att slippa stressa. Så upp och fixa frukost och så fick det bli klockan nio som springet startade. Tur att jag kan äta relativt nära inpå mina pass. (Igår körde jag 30min core i tabataform direkt efter en jättestor middag :) )


Det betydde dock att jag fick korta ner passet med några kilometer så jag hade sett ut en runda som skulle bli ganska exakt 15km. Söderut mot Kärrtorp och väl där in i Nackareservatet. Premiär för i år och jag hoppas jag hinner med fler turer där innan det blir springpaus. Men det ska vi väl tro. För som det känns nu bär jag springer är det knappt jag tror på att jag faktiskt är gravid. Jag känner det eftersom kläderna är trängre och jag ser det såklart i spegeln, men när jag springer känns det i princip som vanligt.


Jag sprang igenom en del av reservatet och ut på Ältavägen. Väl där norrut och hem via Sickla och Hammarby sjöstad. Mot slutet var jag lite kissnödig, men full av ny energi och förmodligen med en och annan ny fräken på näsan. Det är nu och fram till början av juni jag trivs med att springa i solen. Sedan vill jag mest undvika den fram till september då nästa fina tid tar vid. När jag springer alltså, för annars gillar jag såklart att det är sol och varmt på sommaren.


Väl hemma blev det dusch och snabblunch innan vi åkte iväg för en fika/lunch och lekdate med en annan familj. Första utefikan för i år och sedan en sväng till Aspuddsparken för att titta på djuren. Och plaska i vattenpölar för Sixtens del.


Så härligt att det är vår ändå! Jag mår så bra av att vara ute så många timmar om dagen! Och så blir jag hungrig. Mackor med skivat kokt ägg och keso till mellis och till middag väntar tacopaj. Därefter te och godis. En fulländad dag verkligen.

7 kommentarer:

LinaTriathlet sa...

Härlig dag i solen!

Så fina ni är!!

Jenny sa...

Härligt!

Unknown sa...

så häftigt att du kan springa så långt och med så bra känsla "trots" att du är gravid! känner du ingen ökad andfåddhet osv?

Löpning & Livet sa...

jonna: jo, men inte så farligt just nu. det var värre fram till för någon vecka sedan.

mammaspring.com sa...

Superhärlig dag ni haft!

Ingmarie sa...

Vilken fin tur! Jag längtar till man springa "fritt" utan is...

Linus sa...

Anmäl dig till loppet The Run på www.therun.nu. Loppen finns på 5 platser i Sverige.