onsdag 10 april 2013

Numer med gymkort

Nu äntligen har jag blivit med gymkort. Jag minns inte när det var jag senast betalade för ett sådant, men det var så många år sedan att jag faktiskt är mer än värd det nu när jag inte längre har någon anställning på något gym. Jag saknar fortfarande mitt instruerande men känner samtidigt att det är rätt att satsa allt på mig själv, min familj, mitt vanliga jobb och mitt företag. Så får vi se vart vägarna bär i höst eller kanske nästa vår. I början av hösten bär de ju oundvikligt mot en kort träningspaus och då blir det ju ändå inget instruerande.

Men i vilket fall. Igår gymmade jag på riktigt gym. Kontentan av det är att det var massor av folk, för mycket folk, och på grund av det samt på grund av att jag inte hade någon direkt klar plan när jag kom dit, att det blev lite halvdant av det hela. Men träningsvärk har jag ändå efter de fyrtio minuterna jag spenderade där. På lördag innan jobbet ger jag det ett nytt försök. Men på ett annat gym. Det fina är ju att jag kan välja och vraka bland många gym i min närhet och hela fyra stycken i närheten av jobbet. Bra så. Men på lördag ska jag ha en klar plan och vid åtta en lördagmorgon är där nog mindre folk än en tisdag halv sju på kvällen.

Nu i mitten av graviditeten kommer jag, vad gäller styrketräningen, lägga stort fokus på ben- och bålstabilitetsövningar. Så tungt som möjligt. Med stort teknikfokus givetvis. Mot slutet kommer jag sedan lägga fokus på rygg och axlar för att förebygga inför kommande bärande och konstiga amningspositioner samt för att kompensera en allt mer framskjuten tyngdpunkt. I övrigt blir det förmodlingen mest underhåll. Så nu håller vi tummarna för att jag kan träna ända fram. Och springa ganska många veckor till. Hoppas hoppas och önskar önskar.

PS: Jag har fått en graviditetskrämpa tror jag. En hemsk nästäppa har invaderat min nos. Jag har visserligen varit förkyld, men nu kan det inte bero på det längre. Väldigt opraktiskt och tråkigt är det hur som helst. Hur länge håller sådant i sig?

4 kommentarer:

Ingmarie sa...

Skoj! Nästäppa... Kan drt kanske "bara" vara vårdammet?

Anonym sa...

Efter två nästäppegraviditeter(minsta bebisen är tre veckor) är mitt svar att det kan hålla i sig länge.....Min täppa försvann en vecka efter förlossningen båda gångerna. Men då hade jag fastnat i nässprayträsket, vilket kanske var nödvändigt men inte gjorde det bättre. Hoppas att du fått en mild variant och att det blir ditt enda besvär! Jennifer

Jenny sa...

Har inte haft nästäppa under mina grvaiditeter, men har hört många som drabbats av det och tyvärr kanske bara att gilla läget. Renässans saltlösning kan kanske funka!

Snorkkis sa...

Har också någon slags nästäppa, eller allmänt mer aktiva slemhinnor. Snyter mig allt för ofta så att jag får näsblod för jämnan. Men nästäppan är ju tidsbegränsad :) . Grattis till gymkortet - hoppas nästa besök innebär mindre trängsel!